lauantai 8. toukokuuta 2010

Villa Nah: Origin

Kuten kerroin, kävin eilen pitkästä aikaa levyostoksilla. Senkin jo mainitsin, että mukaan tarttui Villa Nahin Origin-levy.


Levy on tänään ja eilen viihtynyt oikein hyvin pyörimässä stereoissani. Olen onnistunut hytkyttämään biisien tahdissa jumissa olleet niskalihakset auki, tiskaamaan ja jopa nauttimaan kevätpäivän ankeasta harmaudesta.

Villa Nahin biiseissä on samanlaista koleutta kuin tässä päivässä, mutta samalla musiikki tuntuu lupailevan lämpenevää ja aurinkoisempaa säätä. Jos eläisin elokuvassa, Origin olisi täydellinen ääniraita kuvien taustalle juuri nyt.

Jos joku muistaa, mitä mainitsin Cut Copyn musiikista muutama viikko sitten, saattaakin hoksata, että Villa Nah on tavallaan sukua tuolle aussibändille. Ja kuitenkin Villa Nah on riittävän omaperäinen, jotta se pystyy erottumaan Cut Copysta, eikä tule luokitelluksi esimerkiksi aussibändin kopiona.

Origin on kerännyt levyarvioissa tasaisesti neljää tähteä. Minun on pakko liittyä tähän neljän tähden jakajien rivistöön. On hirveän vaikeaa sanoa, mitä levyltä puuttuu, ettei se saa viimeistä viidettä tähteä. Biiseissä ei ole periaatteessa mitään vikaa, levy rullaa mahtavasti eteenpäin, mutta ehkä sellainen tasainen suorittaminen sitten tekee levykokonaisuudesta jotenkin hiukan turhan varovaisen.

Älkää nyt kuitenkaan käsittäkö väärin, että Origin olisi täynnä sellaista vähän liian pitkälle tuotettua ja lähes sielutonta huttua. EIEIEI! Villa Nahin musiikissa todella on sielu, eikä levyä ole tuotettu vientieurot silmissä, vaikka bändiä vientilupauksena jatkuvasti tuodaankin esiin.

Hyvin pitkälti biisien sielu syntyy laulaja-Juhon äänestä. Biisien taustat ovat viileää syntikkapoppia, mutta Juhon ääni tuo kappaleisiin lämpöä ja pehmeyttä. Tuottajana toiminut Jori Hulkkonen on löytänyt oivan tasapainon laulujen ja taustojen välille. Arvatkaa muuten, hymyilyttikö minua eilen, kun levykaupasta kotiin kävellessä Hulkkonen pyöräili jokirannassa vastaani ja mietin, kuinka hänen tuotoksensa lymyilee kassini sisällä.


Hyvät ihmiset, kävelkää lähimpään levykauppaan ja napatkaa Villa Nahin Origin-levy mukaanne. Tukekaa loistavaa suomalaista bändiä, tukekaa levykauppoja! Vakuutan, että ankea harmaa iltapäiväkin muuttuu miellyttäväksi tämän levyn tahdissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti