tiistai 18. toukokuuta 2010

Pikkukeskiviikko

Seuraan nykyisin todella harvoja tv-sarjoja ja olen aika valikoiva sen suhteen, mitä edes suostun ja jaksan tv:stä enää katsella. On kuitenkin yksi sarja, jonka takia olen viime viikkoina saanut kännykkämuistutuksen joka tiistai-ilta, etten vain missaisi ohjelman uusinta jaksoa. Tuo sarja on FST5:ltä tuleva Lilla onsdag eli Pikkukeskiviikko.

En kestä suomalaista sketsiviihdettä kovinkaan hyvin. Harvat suomalaissarjat saavat minut edes naurahtamaan, mutta Pikkukeskiviikkoa katsellessa meinaan pudota melkein joka jakson aikana tuolilta, kun tärisen vedet silmissä naurusta.

Sarjassa André Wickström haastattelee viikon vierasta ja haastattelun oheen on ripoteltu muutama lyhyt sketsi, jotka lähinnä parodioivat FST:n ohjelmia. Pääpaino on kuitenkin siis haastatteluissa ja vieraissa.

Haastattelut toki voisivat olla tylsiä ja totisia, mutta André onnistuu pitämään tunnelman leppoisana ja hauskana, toki myös vieraiksi on valittu vähän vähemmän totisia ihmisiä, mutta toki toiset vieraat saavat aikaan paremman keskustelun kuin toiset.

Pidän siitä, että tässä ohjelmassa perusvire on periaatteessa vakava ja huumori syntyy ehkä hassusta sanavalinnasta tai tilanteesta, ei kuluneista vitseistä tai omituisista mukahassuista hahmoista. Ja toisaalta hetkelliset vakavammat jutustelutkin ovat mielenkiintoisia, kun vieraasta oppii jotain uutta.

Haastatteluohjelmissa minua ärsyttää usein hirveä totisuus ja pönöttäminen. Lilla onsdagissa vieraat ovat kuitenkin yleensä ihanan vapautuneita ja saattavat puhua välillä ihan höpöjä, kuten esim. Sonja Kailassaari seuraavassa pätkässä. Tuo video ei muuten anna aivan täyttä kuvaa sarjasta, sillä tuossa on tavallaan ohjelmasta "poisleikatut" kohtaukset, jotka näkyi vasta lopputekstien jälkeen.


Tänään tulee kevään jaksoista osa 5/8 ja illan vieraana on näytteljä Edith Holmström. Nyt vaan sitten toivon, että jakso on edes kohtuu hyvä, ettei kukaan pety valtavasti, kun olen hehkuttanut sarjaa täällä :) No mutta suosittelen kuitenkin avaamaan FST5:n klo 21.30 ja ottamaan selvää, millainen sarja on kyseessä.

2 kommenttia:

  1. Seuraavaa pikkukeskiviikkoa taas odotellessa!

    Keskustelut on mielenkiintoisia - usein jotenkin huumorin ja tylsän a-studion välistä :). Silti huomattavasti huumorin puolella.

    Sketsit tauottavat mukavasti ja ovat oivaltavia. Andre'lla ja Edith'llä oli jopa pientä kipinää...

    Axel Båt on ehdoton suosikkini. Tavoiteltava elämänasenne: lapsellisen tutkiva ja melko onnellinen. Axel yllättää aina.

    VastaaPoista
  2. Hyvin sanottu tuo "usein jotenkin huumorin ja tylsän a-studion välistä". Juuri sellaisiahan ne Pikkukeskiviikon keskustelut ovat :)

    Minäkin huomasin tuon kipinän Andrén ja Edithin välillä, mutta kipinää oli myös mielestäni Andrélla ja Sonjalla. Tai jos nyt ei kipinää, niin ainaki André katseli kovin ihaillen kumpaakin naista :)

    Ja kyllä, Axel Båt on mahtava! Välillä täytyy nauraa aivan kippurassa, kun mies ei aivan vastaa kysymykseen :D

    VastaaPoista