keskiviikko 12. toukokuuta 2010

High Violet

No nyt se sitten viimein on minulla! The Nationalin High Violet pääsi täydentämään levykokoelmaani.


Kuten muutama viikko sitten huikkasin, High Violet oli ennakkoon kuunneltavana New York Timesin nettisivuilla. Kuuntelin levyä toistolla läpi yhä uudelleen ja uudelleen täysin ihastuneena biiseihin. Kuuntelumahdollisuus kuitenkin päättyi pari viikkoa sitten, jonka jälkeen olen ikävöinyt levyä ja laskenut päiviä sen julkaisuun.

On pieni ihme, etten heti ilmestymispäivänä ostanut High Violetia. Jotenkin vaan en saanut itseäni levykauppaan asti maanantaina, kun levyn saattoi kuunnella Spotifystakin. Eilen kyllä yritin ostaa High Violetin, mutta se oli juuri ehditty myydä levykaupasta loppuun. Tänään sitten kävelin hieman jännittyneenä katsomaan, josko täydennykset olisivat saapuneet lempilevykauppaani. Viimeksi pulssi on ollut yhtä pahasti Eerikinkatu 8:aan kävellessä koholla syksyllä 2005, kun Mewn and the Glass Handed Kites -albumi ilmestyi. Tuolloin liiketilan ikkunoissa oli vielä Stupidon tarrat, mutta nykyisin paikalla sijaitsee 8raita.

High Violet on ehtinyt kerätä musiikkilehtien arvosteluissa täysiä pisteitä, ylistystä ja sellaiset määrät hehkutusta, että hiukan hirvittää. Levy todella ansaitsee jokaisen saamansa kehun ja pystyy lunastamaan sille asetetut odotukset.

On ehkä vähän tylsää, että ennen toukokuun puoliväliä voi olla varma siitä, mikä tulee olemaan vuoden 2010 paras levy. Jos jostain ihan oikeasti loppuvuoden aikana ponnahtaa esiin High Violetia parempi levy, minun pieni pääni ei sitä levyä tule kestämään. Hyvä kun pysyn järjissäni tämän High Violetin kauneuden äärellä!

Jos et syystä tai toisesta syttynyt The Nationalin Boxer-albumille, kuuntele kuitenkin High Violet läpi. Vaikka Boxer-levystäkin pidän, ei se kuitenkaan ole nostanut bändiä suurten suosikkieni joukkoon. Mutta High Violetin jälkeen rakastan yhtyettä ja toivon, että jokin Suomen festareista nappaisi The Nationalin esiintyjäkseen. Bändi on tulossa esiintymään niin Norjaan, Tanskaan kuin Ruotsiinkin, mutta vielä ei Suomea näy yhtyeen keikkakalenterissa. Jos bändi maahamme saapuu, minun on pakko hankkia lippu keikalle.

Tässä vielä yksi tämän hetken lempibiiseistä levyltä. Turha kuitenkaan liikaa hehkuttaa irrallisia kappaleita, kun koko High Violet on upea kokonaisuus.

4 kommenttia:

  1. Moi Lotu,

    Asiasta tennareihin.
    Kaipasit jossain foorumilla Nokian tennareita.
    Tsekkaapa linkki, saattavat olla vielä myymättä.
    http://www.huuto.net/kohteet/nokian-retro-tennarit-koko-37/135008353

    Terveisin "Nokia tennari friikki" ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tennarivinkistä! Olipas kuvan perusteella loistavassa kunnossa nuo tossut. Täytyypä ottaa yhteyttä myyjään ja tiedustella, josko tennarit olisi vielä myymättä. Ja hienoa kuulla, että joku muukin pitää Nokian tennareista :)

    VastaaPoista
  3. Jaksan jotenkin hullusti uskoa et noi Nationalin pojat saapuisivat tänäkin kesänä Suomeen. Nyt on pari kesää putkeen olleet kuitenkin. Ruissi 2008 ainakin oli täydellisyyttä keikkana.
    Jos mä oikein kovasti uskon niin tuleekohan ne?

    VastaaPoista
  4. Jos me molemmat oikein kovasti uskotaan, niin pakkohan niiden on tulla! Tosin mun rahatilanteen takia toivoisin bändin tulevan Ruissiin ja tässä tulee pieni ongelma: National esiintyy Brightonissa Ruissi-perjantaina, lauantai ja sunnuntai on keikkakalenterissa bändillä tyhjänä, mutta sitten heti maanantaina niillä on esiintyminen Ranskassa Lyonissa. Jotenkin en vaan jaksa uskoa, että Ruissia bändin kiertueaikatauluun runnotaan :(

    Harmittaa, kun en bändiä tajunnut silloin 2008 mennä Ruississa katsomaan. Mikälie on silloin ollut esteenä, kun kuitenkin festarialueella keikan aikana olin.

    VastaaPoista