lauantai 29. toukokuuta 2010

And 12 points go to...

Pakkohan tällainen postaus näin viisuillan kunniaksi on vielä tehdä! Leikkimielellä jaoin euroviisutyyliin pisteet suosikkimailleni. Älkää missään nimessä vertailko näitä pisteitä semifinaaliarvioihin, joissa pisteet oli jaettu ennakkokatseluvideoiden perusteella. Nyt arvostelu tapahtuu semifinaaliesitysten ja finaaliharjoitusten perusteella. Sitä paitsi tässä matkan aikana jokin aluksi huonolta kuulostanut biisi on saattanut kummasti saada tanssijalan vipattamaan. Mutta pisteisiin...

1 piste Kyprokselle, jonka esitys on kovin kotikutoinen, mutta jotenkin suloisen aito ja rehellinen.
2 pistettä Albanialle, jonka laulaja on selvästi panostanut kisoihin, sillä ääntäminen ja äänenhallinta oli semifinaalissa huomattavasti parempaa kuin esikatseluvideolla.
3 pistettä Kreikalle, jonka biisi valitettavasti kului minulla kisojen aikana puhki. Ok, tämä saattaa johtua siitä, että katsoin ehkä noin 30 kertaa esityksen vain yhden ainoan tanssijan silmää miellyttäneiden liikkeiden takia.
4 pistettä Islannille. En pitänyt kappaleesta esikuuntelussa, mutta viisulavalla livenä tämä toimi todella hienosti. Vanhaa kunnon euroviisutanssipoppia.
5 pistettä Irlannille, jolla ei ole vahvin balladi, mutta miellyttävä esitys kokonaisuudessaan
6 pistettä Turkille. Hienoa, että maassa hyvin menestynyt rockbändi lähtee viisuihin.
7 pistettä Georgialle, jonka balladi säväytti semifinaalissa. Hyvin laulettu, hieno esitys, pidin kovasti.
8 pistettä Espanjalle. Hyvä laulaja, hyvä esitys ja biisikin on kummasti jumittanut soimaan päähäni, enkä edes kärsi siitä!
10 pistettä Belgialle. Esityksessä ei rätise pommit, eikä lavalla nähdä miniasuissa ketkuttelevia tanssijoita. Pelkkä mies ja kitara riittävät ja biisikin erottuu muusta viisumassasta.
Ja lopulta.... tättärä-tää-tä-täää!
12 pistettä Israelille, koska balladin täytyy olla hemmetin hyvä ja ennen kaikkea hyvin tulkittu, ennen kuin minä purskahdan 36 tunnin sisällä viidesti itkuun kappaletta kuunnellessa.

Vedonlyöntilistoilla voittajaksi on veikkailtu Azerbaidzania, Saksaa ja Armeniaa. Myös Serbialla oli vedonlyöntilistoilla suht pieni kerroin. Suurimmat ennakkosuosikit eivät mahdu minun pistelistalleni!

Selatessani vedonlyöntifirmojen listoja kiinnitin huomiota Belgian korkeaan kertoimeen. Kappale ei todellakaan ole keikkunut voittajaveikkausten kärjessä, mutta jotain tapahtui semifinaaliesityksen jälkeen. Kommenttisivustoilla on kovasti kehuttu Tom Dicen esitystä ja moni oli kuulemma intoutunut jopa äänestämään biisiä, vaikka normaalisti ei tällaisista kisoista välitä. Jos muistini ei aivan täysin petä YouTuben videoiden katselukertojen määrissä, Dicen katselumäärät ovat nousseet voittajasuosikkien katselukertoja selvemmin. Dice tuntuu olevan se artisti, jolle perusviisuja karttavat katselijat antavat äänensä. Mieli tekisi iskeä pieni summa rahaa Dicen voitosta, mutta uhkapelaaminen ei kuulu tapoihini, eikä minun tai jonkun saksalaisen viisuasiantuntijan "Belgia voittaa" -kutina ehkä vielä riitä syyksi siihen, että oikeasti Dicen voittoa kannattaisi liikaa veikkailla. Mutta en pidä suurenakaan yllätyksenä, jos kappale keikkuu huomattavasti ennakoitua korkeammalla jättäen taakseen suuriakin ennakkosuosikkeja.

Jännä viisuilta tulossa! Lähetyshän alkaa TV2:lta klo 22 ja Radio Suomen taajuudelta klo 22.05. Toivokaamme hienoa finaalia ja hyvää voittajaesitystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti