maanantai 24. toukokuuta 2010

Viron viisu

Kuten tulette havaitsemaan, tällä viikolla blogissa käsitellään aika paljon euroviisuja. Kilpailujen finaalihan käydään lauantaina, ja huomenna tiistaina sekä torstaina käydään kisojen semifinaalit.

Haluan ehdottomasti nostaa kisakappaleista esiin biisin, joka mielestäni ansaitsee huomiota niiltäkin ihmisiltä, jotka euroviisuja eivät muuten seuraa. Kyseessä on Viron edustajan, Malcolm Lincolnin Siren-kappale.



Etsiessäni lisätietoa bändistä törmäsin artikkeliin, jossa mainittiin, että viisukarsintaa oli Virossa muutettu, ja tarkoituksena oli valita virolaisten suosikkilaulu, ei kappaletta, jonka arvellaan pahaiten sopivan euroviisuihin. Mahtavaa, että jossain uskalletaan tarkoituksella uhmata viisujen perinteitä ja lähettää kisaan rohkeasti perusviisuista poikkeava kappale!

Viisufanit vaan eivät ole ollet kovinkaan innostuneita Viron elektropop-kappaleesta. Netistä lukemieni kommenttien mukaan tämä on hirveä, huono, masentava ja tunnelman pilaava kappale. Tällaisia ei kuulemma pitäisi lähettää kisaan alkuunkaan! Ja videokin on viisufanien mielestä outo ja ahdistava. Ja minusta kun tuo video on hieno! Kerrankin jossain on tehty esikatseluita varten oikea musiikkivideo, eikä katseltavaksi lähetetä matkailumainosta tai maan oman karsinnan finaaliesitystä.

Tämän vuoden euroviisukappaleiden taso on mielestäni heikko. Eihän viisut ole koskaan olleet erinomaista musiikkia esiintuova kisa, mutta suuresta osasta tämän vuoden biisejä ei ole edes mukavaksi lauantai-illan viihteeksi. On kuitenkin ihanaa, että kaikkien tasapaksujen ja hermoja riipivien biisien seasta löytyy tällainen kunnianhimoisesti tehty laulu, josta tulee mukavasti mieleen hämyisät klubit ja ahtaat tanssilattiat sekä joukko omia suosikkibändejä. Ja mikä parasta, vaikuttaisi siltä, että kappale on saatu toimimaan myös live-esityksessä. Toivon todella, että Malcolm Lincoln etenee huomisesta semifinaalista lauantain loppukilpailuun.

Kiitos Virolle vuoden parhaasta euroviisukappaleesta ja esittelyvideosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti