perjantai 21. toukokuuta 2010

Friday on My Mind

Kuten maanantaina mainitsin, kuuntelin viime viikolla aika runsaasti The Boat That Rocked -leffan soundtracklevyä. Yksi levyn kappaleista on australialaisen The Easybeats -yhtyeen Friday on My Mind.


Tuo vuonna 1966 ilmestynyt kappale sai minut miettimään, mitä tuttua kappaleen sanoissa on. The Curen Friday I'm in Love oli helppoa löytää sanoista, koska sekä Easybeatsin että Curen kappaleet alkavat viikonpäivien tuntemusten kertomisella.



Jotenkin minusta kuitenkin tuntui, että kun Friday on My Mindista miinustaa Friday I'm in Loven, ylijääneistä sanoista tulee mieleen toinen kappale. Tarkastelin siis uudemman kerran Easybeatsin kappaleen sanojen ja keksinkin, että ylijäämäsanat ovat sukua Hard-Fi-yhtyeen Living for the Weekend -kappaleelle. Molemmissa kappaleissa kun taas kerrotaan hauskanpidosta kaupungilla.



Tällä hetkellä minua noista kolmesta biisistä viehättää eniten Friday on My Mind. Melko iskelmältähän biisi nykyisin kuulostaa, mutta voin vannoa, että vuonna 1966 biisi on kuulostanut taatusti todella rouhealta ja rajulta varsinkin laulun osalta. Kuunnelkaa nyt, miten laulaja suorastaan huutaa ääni säröllä!

Nauttikaahan perjantaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti