keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Taitoluistelun MM-kisat alkoi, viimein!

Tänään viimein alkoi taitoluistelun MM-kisat. Ensimmäisenä kisapäivänä ohjelmassa oli pariluistelun lyhytohjelma ja jäätanssin pakollinen tanssi.

Valitettavasti en luennon takia päässyt näkemään pariluistelua, mutta tulosluettelon perusteella mitään suuria yllätyksiä ei kärjessä näyttäisi olevan. Tosin kiinalaisparien järjestyksen viiden kärjessä olisi veikannut toisin päin. Eniten kuitenkin ilahduttaa nähdä kärjessä saksalaispari Aliona Savchenko ja Robin Szolkowy.

Jäätanssissa kisa tulee olemaan kutkuttavan jännittävä. Näin tänään suurimman osan pakollisen tanssin esityksistä. Täksi vuodeksi arpa oli poiminut tanssilajiksi paso doblen, mikä tarkoittaa, ettei esitysten kappalevalintaa ole juuri mietitty, vaan lähes kaikki parit ovat valinneet taustalle sen puhkikuluneen paso doble -kappaleen, jonka tekijöistä minulla ei ole harmainta aavistusta. Naisilla on espanjalaishenkisiä hameita ja miehillä matador-asuja. Onneksi sentään jotkut parit jaksavat olla kekselijäitä ja valitsevat toisenlaisiakin pukuja. Pukujen osalta oma suosikkiparini muodostaa italialaiset Anna Cappellini ja Luca Lanotte, joiden puvuista mielelläni lisäisin tähän kuvan, jos seillaisen jostain käsiini saisin.

Tanssiparien piste-erot ovat varsin pienet, joten kärjessä järjestys voi vaihtua vielä suurestikin. Sisaruspari Sinead ja John Kerr ovat omat suuret suosikkini, joille toivon nousua 8. sijalta. Heidän vapaaohjelmansa on niin kaunis, että katsoessa tulee väkisinkin liikututtua välillä kyneliin. Mielestäni Musen Ruled by Secrecy -kappaleen tahtiin etenevä ohjelma on kertomus siitä, kuinka veli ja sisar ovat valmiita suojelemaan ja auttamaan toisiaan. Toivon kovasti, että Kerrit onnistuisivat ohjelmassa vähintään yhtä hyvin kuin Helsingissä. Ei ohjelma EM-kisoissa aivan täydellisesti sujunut. Jopa minä näen, että twizzel-käännökset eivät ole niin laadukkaita kuin niiden tulisi olla, mutta eipä ohjelmaan eläytyvän katsojan ihan jokaista käännöstä tarvitse tuijottaa, vaan aina voi (ja mielestäni pitää) nauttia muuten esityksestä.




Huomenna sitten parien vapaaohjelmat ja aivan erityisen kovasti odottama miesten lyhytohjelmakilpailu. Jo nyt jännittää, miten käy Brian Joubertille. Brian, tee tämä uudelleen, niin ensi vuonna en edes ajattele Plushenkoa ;)

(Ai niin, täältä muuten löytyy kätevästi tiedot kisojen televisioesityksistä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti