tiistai 10. maaliskuuta 2009

Olisipa jo perjantai

Jee! Perjantaina SE tulee sitten ensi-iltaan, nimittäin Slummien miljonääri!

Olen odottanut leffan saapumista Suomeen Oscar-gaalasta lähtien. En ennakkoon osannut odottaa, että leffa kahmisi kahdeksan Oscar-pystiä. Tosin vaikea oli odottaa leffalta mitään, kun en ollut itse vielä nähnyt elokuvaa kokonaan. Lähinnä gaalaa ennen toivoin, ettei kaikin puolin Oscar-laskelmoitu Benjamin Buttonin uskomaton elämä palkintoja rohmuaisi. Olin siis melko tyytyväinen, kun Slumdog Millionaire keräsi pystit, vaikka kyllä viime vuonna parempiakin elokuvia ensi-iltaan tuli.

Nähtyäni Slumdog Millionairen suurin yllätys minulle on, että elokuva onnistui saamaan parhaan käsikirjoituksen Oscarin. Tarinaltaan elokuva ei ole erityisen ihmeellinen, vaan kyseessä on mitä tavallisin ryysyistä rikkauksiin -tarina. Toisaalta, mikäs vika näissä perustarinoissa on, jos katsoja ei heti elokuvan ensiminuutilla arvaa koko tarinan kulkua. Ja Slummien miljonääriin näitä yllätyksiäkin mahtuu ihan riittävästi.

Slummien miljonääriä saa syyttää siitä, että asunnossani on viime viikkoina soinut niin usein M.I.A.:n Paper Planes :) Ja vaikka alunperin pidin Oscar-ehdokkaana olleista lauluista enemmän O Saya -biisistä, leffan nähtyäni ymmärrän hyvin, miksi palkinnon nappasi Jai Ho -laulu, jota myös on tullut kuunneltua ja tanssittua viime viikkoina.



Vaikka elokuva on kuvattu Intiassa, olen tosi tyytyväinen, ettei brittitekijät ole lähteneet tekemään Bollywood-elokuvaa naurettavine tanssikohtauksineen, jotka katkaisisivat juonen etenemisen. Toki Slumdogissakin tanssikohtaus on, mutta fiksusti sijoitettuna.

Täytyy vielä todeta, että pääosan esittäjä Dev Patelin näkeminen Jamalina vaati minulta pientä ennakkoon pientä totuttelua. Minulle Patel oli ennestään tuttu Skins-sarjan hölmönä Anwarina, ja pelkäsin, etten saisi unohdettua tätä mänttiä hahmoa elokuvan aikana. Onneksi heti Slummien miljonäärin ensimmäisessä kohtauksessa Anwarin hahmo unohtuu ja Patel saa tuotua kankaalle aivan toisenlaisen henkilön.

Visuaalisesti leffa on hieno. Ehdottomasti kannattaa mennä katsomaan elokuva suurelta kankaalta, tv-ruudussa oscarin arvoinen kuvaus menee osittain hukkaan, varsinkin komeannäköisissä maisemaotoksissa. Komeiden kuvien takia minäkin viikonloppuna haluan nähdä tämän leffan suurelta kankaalta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti