tiistai 10. maaliskuuta 2009

Top10: Tanssi, jos osaat!

So You Think You Can Dance -ohjelman viidennen tuotantokauden koetanssit ovat viimein käynnistyneet Yhdysvalloissa. Odotan jo kuumeisesti uuden tuotantokauden alkamista Nelosella. Onneksi YouTube helpottaa hieman tuskaani, kun voin ihailla sieltä aiempien vuosien esityksiä.

Olen tässä koko illan noita videoita katsonut ja tehnyt nyt listan omista suosikeistani. Seuraavassa siis Top10-lista edellisten tuotantokausien parhaista esityksistä. Laitan videot esitysjärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan, koska paremmuusjärjestyksen tekeminen olisi turhan hankalaa, varsinkin kun suosikkiesitys ei tarkoita aina teknisesti parasta tanssinumeroa, vaan muuten vain mieleenpainuvaa esitystä.

1. Allison ja Ivan: Why


(tanssi alkaa ajassa 1:40)

Tämä tanssi on sarjan 2. tuotantokaudelta. Ivan oli suosikkini ja muistan pelänneeni, miten hiphoptanssija selviytyy Tyce DiOrion nykytanssikoreografiasta. Ehkä itsekin näette, että hyvinhän hän siitä selviytyi. Edelleen tuppaa kyyneleet tulemaan silmiin, erityisesti aina silloin kun kuulen, miten tuomarit Ivania kehuivat.

2. Travis ja Heidi: Calling You



Tästä tanssista koreografi Mia Michaels voitti Emmy-palkinnon. Travis Wall oli Ivanin lisäksi voittajasuosikkini 2. tuotantokaudella. Kunpa omat liikkeeni olisivat lähellekään yhtä sulavia kuin näiden tanssijoiden. Katsokaa nyt vaikka, kuinka sulavasti Travis kävelee!

3. Jamie ja Hok: The Humming Bird and the Flower



3. tuotantokaudella nähty Wade Robsonin jazz-koreografia, joka on varmaan yksi parhaiten muistettuja SYTYCD-tanssinumeroita. Robson palkittiin tästä Emmyllä. Hok ja Jamie teki kyllä erinomaista työtä tanssiessaan.


4. Neil ja Sabra: Sweet Dreams



Aina välillä miettii, mistä ihmeestä koreografit saa ideoita näihin esityksiin. Tässäkin tanssissa on mainio tarina, jonka tanssijat hienosti tulkitsevat Mandy Mooren koreografian mukaan.

5. Robert Muraine



Harvemmin koetansseissa nähdään jotain täysin unohtumatonta esitystä, mutta tässä sellainen on. En tiedä, onko tälle tanssityylille mitään nimeä Suomessa, mutta poppingiksi sitä kai englanniksi kutsutaan. Aivan uskomaton kaveri ja tajuttoman viihdyttävää katsottavaa, kun tajuaa, ettei jätkään satu noi oudot liikkeet ilmeisesti ollenkaan!

6. Katee ja Joshua: No Air

(Jahas, tätä tanssivideota ei enää YouTubesta löydykään, mutta täältä sen voi nähdä.)

Neljännellä kaudella pidin todella paljon Tabitha ja Napoleon D´umon hip hop -koreografioista, jotka olivat yllätyksellisiä monella tavalla. Ei tällaista musiikkia odota tuon tanssityylin taustalle. Ja Katee oli vielä suosikkejani neljännen kauden tanssijoista, koska hän tanssi kaikkia tyylilajeja aina huikean hyvin.

7. Kherington ja Twitch: Dreaming With a Broken Heart

(Eikä löydy tätäkään videota enää YouTubesta, mutta täältä se edelleen on katsottavissa)

Taas yksi Mia Michaelsin koreografia. Muutenkin näyttää nämä nykytanssi- ja jazznumerot olevan eniten mieleeni. No mutta tästä tanssista pidän aivan hirveästi. Ja Twitch, mies jolla ei ole oikeastaan minkäänlaista tanssikoulutusta, vaan tyyppi on itseoppinut hoppari, oli kaikissa kauden tansseissa loistava. Kauden "koosteessa", jossa tuomarit saivat toivoa nähtäväksi uudelleen omia suosikkiesityksiään, Twitch sai urakoida melkein joka toisessa numerossa. Ja no, pakko kai myöntää, että pidän myös hänen ulkonäöstään :D

8. Katee ja Will: Pas de deux



Tämän melkein voisin nimetä kaikkien aikojen suosikkiesitykseksi. Lähes virheetön, huikean kaunis esitys. Vain yhdessä piruetissa tuli virhe, mutta kuten tuomari-Nigel totesi, ilman virhettä esitys olisi ollut jo luonnottoman hyvä. Ei kai tätä Dwight Rhodenin ja Desmond Richardsonin koreografiaa olisi juuri paremmin voinut esittää ja tulkita.

9. Katee ja Twitch: Mercy



Ja taas yksi Mia Michaels -koreografia :) Tästä tanssista mieleen on jäänyt Twitchin ilmeet. Hurjan viihdyttävä esitys.

10. Twitch: Midas Touch



Katsokaa tämä video, niin ymmärrätte, miksi pidin Twitchistä niin paljon. Ei ole mitenkään helppoa saada porukkaa nauratettua tanssilla, mutta Twitch sai usein esiintyessään käännettyä katsojan suupielet ylöspäin. Lisäksi Twitch tuntui nauttivan tanssien opettelusta ja teki aina parhaansa, vaikka tyylilaji olisi ollut täysin vieras valssi tai mambo.

Toivottavasti Nelonen alkaisi näyttää viidettä tuotantokautta jo ensi kesänä. Ja toivoisin kovasti, että ohjelman aikaisemmat tuotantokaudet uusittaisiin Suomessa pian. Itse olen toiveen Neloselle lähettänyt. Täällä voit esittää oman uusintapyyntösi.

Videolinkkejä päivitetty 27.8.2010

2 kommenttia:

  1. Tanssi jo osaat on aivan ihana ohjelma!! Oma suosikki noista tansseista oli tuo Neilin ja Sabran jazz.
    Mielestäni 3. tuotantokausi on ollut paras ikinä ;)

    VastaaPoista
  2. Tanssi jos osaat on paras ohjelma :) Ja mun suosikkikauteni on neloskausi, koska se oli todella kovatasoinen. Monta erinomaista tanssijaa karsiutui top20:stä ja koreografiatkin oli edellisvuosia parempia. Kunpa vaan Nelonen alkaisi pian näyttää viidettä kautta!

    VastaaPoista