sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Sunnuntain leffavinkki: Reality Bites

Tiedättehän, miten rakastan ja kaipaan 90-lukua. Yksi suurimmista syistä siihen, että pari vuotta sitten aloin kaipailla takaisin tuota vuosikymmentä on Reality Bites -elokuva, joka esitetään tänään telkkarissa.


Tässä elokuvassa tiivistyy jotenkin äärimmäisen hyvin 90-luvun puolivälin henki ja minulle tämä elokuva toimiikin jonkinlaisena aikakoneen korvikkeena aina silloin, kun haluan muistella 90-luvun alkupuoliskoa ja ns. X-sukupolvea, jonka tarinan tämä elokuva mielestäni hienosti kertoo.

Winona Ryder nousi tämän elokuvan takia jonkinlaiseksi tyyliesikuvakseni. Ja voi miten ihastuinkaan koko 12-vuotiaan kiihkeydellä aikoinaan Ethan Hawkeen leffan trailerin nähtyäni. Ja sitten tässä leffassa on vielä hyvä soundtrack, jolta suureksi hitiksi nousi mm. tämä biisi


Vihasin tätä Lisa Loebin Stay-biisiä sen ollessa suuri hitti, mutta muutamia vuosia myöhemmin tästä kappaleesta tuli minulle hyvinkin rakas. Laulan tämän mielelläni aina, jos pääsen pelaamaan SingStar '90s -peliä. Tuon musiikkivideon on muuten ohjannut Ethan Hawke.

Stay oli hitti Suomessakin, mutta vielä enemmän radiosoittoa täällä soundtrackin biiseistä sai Big Mountainin Baby I Love Your Way -kappale.


Tuon videon katsominen nostaa välillä vähän turhankin suuren palan kurkkuun ja vedet silmiin, kun muistan, miten katselin MTV:ltä tätä musiikkivideota ja Reality Bitesin esittelypätkiä MTV:n leffaohjelmasta harmitellen samalla, etten pääsisi katsomaan elokuvaa teatteriin, koska kukaan kavereistani ei halunnut leffaa nähdä. Vuonna 1982 syntyneiden kavereideni keskuudessa Reality Bites ei ollut mikään iso juttu, toisin kuin esimerkiksi vuonna 1978 syntyneen isoveljeni ikäryhmässä.

Myöhemmin toki olenkin sitten Reality Bitesin nähnyt monen monta kertaa. Nyt vain oma leffa-dvd-levyni on jotenkin vioittunut, eikä se suostu pyörimään kunnolla, joten olen enemmän kuin onnellinen, että leffa tulee tänään telkkarista. Avatkaahan tekin klo 14.35 televisio MTV3:lta, ja katsokaa tämä elokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti