keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Päivämeemin paluu

Törmäsin tänään kaupassa käydessä kaveriini, joka sanoi seuraavaa:

"Heeeei..! Mitä se semmoinen on, et aloitat uuden haasteen, vaiks vanhakin on kesken? Muistutan sua, et blogissasi on MUN päiväbiisimeemikin kesken!"


Hupshei! Jalkapallon MM-kisat ja kaikki muut mainiot kesäpuuhat saivat koko meemin hetkeksi unohtumaan! Mutta A, kuten sinulle lupasin, palaan biisimeemiin välittömästi. Älä enää kanna kaunaa! ;D
---

Day 05 - A song that reminds you of someone: Matchbox 20: 3AM



Olikohan se nyt vuotta 1997 vai 1998? No joka tapauksessa noihin aikoihin nettiyhteys ja sähköpostiosoitteet olivat aivan uusi juttu tällaisille ihan tavallisille ihmisille. Olin juuri perustanut itselleni Hotmailiin sähköpostiosoitteen ja surffailin innoissan netin ihmeellisessä maailmassa. Suurena Saku Koivun fanina etsin miehestä kertovia nettisivuja ja jollekin ihme kanadalaiselle Saku Koivu -keskustelupalstalle eksyessäni jätin sinne lopulta kömpelöllä englannilla viestin, jossa kerroin, kuinka olen Suomesta kotoisin ja miten valtavasti Sakua ihailen. Jotenkin tuohon viestiin vielä linkittyi kakkossähköpostini osoite (kyllä, minulle oli kerrottu, että roskapostin takia täytyy olla virallinen ja netissä jaettava epävirallinen sähköpostiosoite).

Muutama päivä kirjoitukseni julkaisemisen jälkeen sähköpostissani oli viesti montrealilaiselta Sophielta. Tuo sähköposti on valitettavasti on jo päätynyt bittien hautausmaalle, mutta sen muistan, kuinka Sophie selitti olevansa Saku-fani, joka haluaisi suomalaisen e-mailystävän. Olin innoissani: viimein minullakin olisi ulkomaalainen kirjekaveri! Eikä me lähetettäisi mitään tavallisia kirjeitä, vaan vieläpä oikein nykyaikaisia e-maileja!

Olin kamalan arka kirjoittamaan viestejä englanniksi, joten kyselin Sophielta aluksi vain helppoja kysymyksiä, kuten "What is your favourite band?" Sophie vastasi pitävänsä Matchbox 20 -nimisestä bändistä. "Do you know that band?" kysyi Sophie. No, en kyllä tuolloin tiennyt, mutta olisihan minulla internet, josta voisin saada tietoa bändistä. Muutama haku Yahoolla ja AltaVistalla ja löytyihän netin syvyyksistä sitten bändin jonkinlaiset nettisivut. Kaiken lisäksi sivuilta saattoi kuunnella kolme biisiä. 3AM-biisin kohdalla tajusin, että olen kuullut kappaleen joskus aikaisemminkin. Kirjoitin innoissani Sophille tietäväni biisin ja halusin tietää bändistä lisää. Pian Kanadasta tuli piiiiitkä kirjoitus, johon oli kerätty kuvalinkkejä bändistä. Kiitokseksi lähetin Sophielle listan linkkejä kaikkiin mielestäni hienoihin netistä löytyviin Saku-kuviin, joista sitten kirjoitimme ihastuneen hysteerisiä kommentteja toisillemme seuraavat viikot.

Yhteyteni Sophieen katkesi vuosia sitten, mutta levyhyllyyni hän ehti jättää jälkensä. Edelleen omistan kolme Matchbox 20 -levyä, joita kuunnellessa muistelen hauskaa kanadalaista kaveriani ja aikaa, jolloin sähköposti oli jotain uutta, jännittävää ja erikoista. Ja aina silloin tällöin, kun yöllä valvon kotonani ja havaitsen kellon olevan kolme, saatan päästää ilmoille pienen laulun ♫♫It's 3 am I must be lonely...♫♫

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida, että mulla on vähän samanlaisia ensikokemuksia internetin ihmeellisesti maailmasta. Taisi olla jopa samana vuonna, kun eksyin jonnekin englanninkieliselle formulafoorumille ja ajauduin väittelemään Häkkisestä ja Schumacherista. Jostain syystä joistakin väittelytovereista tuli sitten sähköpostijutustelukavereita ja muutamalta sain sitten kortteja maailmalta (muun muassa Montrealista muhahaha). Ja tähän blogiin päädyin lukemaan googlettamalla Saku Koivua...

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, että muillakin on internet-tutuista vastaavia kokemuksia kuin minulla :) Ja jos niin innokkaasti en olisi siellä Saku Koivu -sivuilla surffannut, olisin minäkin voinut olla väittelemässä Häkkisestä ja Schumista! Google Analytics muuten paljasti, että tähän postaukseeni oli muutama muukin tyyppi eksynyt Koivua googletellessa.

    VastaaPoista