maanantai 13. syyskuuta 2010

7.12.2003

En tiedä, johtuuko viime aikojen runsas Mew kuuntelu enemmän syksystä vai siitä, että kuuden vaatteen haasteen takia kuljen yhtenään Mew-paita päälläni, mutta yhtä kaikki bändin levyt ovat olleet kovassa kulutuksessa viime aikoina. Ei ollut mitenkään erityisen vaikeaa keksiä, minkä yhtyeen biisin ja tapahtuman valitsisin biisihaasteen seuraavaan kohtaan.

Day 07 - A song that reminds you of a certain event: Mew: Wherever


Joulukuussa 2003 Mew tuli esiintymään Tavastialle ja muistan miten suunnattomasti jännitin tuota keikkaa etukäteen. Ensinnäkin olin menossa ensimmäistä kertaa eläessäni Tavastialle ja kaiken lisäksi minun piti mennä keikalle yksin. Olin venyttänyt keikalle lähtemistä niin pitkään, että saapuessani Tavastialle koko sali oli jo täynnä väkeä. En saanut ujutettua itseäni lähelle lavaa, joten keikan aikana näin vain muutaman vilauksen bändistä lavalla, mutta muuten sain tyytyä tuijottamaan ihmisten selkiä. Jotenkin minua ei kuitenkaan jäänyt harmittamaan tausta-animaatiovideoiden näkemättömyys, vaan keikasta jäi hienot muistot, jos en ota huomioon takanani seisseiden poikien puheita.

Niin, ne takana seisseet pojat todella laskivat ajoittain tunnelmaani keikan aikana. Poikaporukasta vain yksi tuntui tuntevan bändin entuudestaan, eikä hänkään mikään suuri Mew-fani ollut, vaikka sellaisena esiintyikin. Poika tuntui kahlanneen läpi kaikki internetin Mew-artikkelit, sillä häneltä löytyi kyllä suunnaton määrä Mew-nippelitietoutta, mutta musiikista hän ei sitten mitään tiennytkään.

Mewn Wherever on ollut minulle yksi lempikappaleita Mewn tuotannosta aina siitä hetkestä lähtien, kun kuulin biisin ensimmäistä kertaa Comforting Sounds -singlen b-puolena. En ollut uskaltanut toivoa bändin esittävän biisiä keikalla, joten riemastuin suuresti tunnistaessani bändin ensisävelet soimassa Tavastian ilmassa. Ja eikö sitten tämä Mew-tietäjäpoika oikein kovaan ääneen alkanut selittää, että "TÄÄ ON UUSI BIISI!" Muistan, miten otsani kurtistui kiukusta, miten purin huulta ja yritin olla suuttumata pojalle. Lopulta sain kuin sainkin keskityttyä biisiin, enkä kääntynyt vaahtoamaan pojalle, kuinka kyseessä suinkaan ei ollut uusi biisi, vaan itse asiassa vanha kappale, joka oli äänitetty uudelleen Comforting Sounds -singellle, mutta alun perin kyseessä oli A Triumph for Man -levyn kappale.

Minulta meni useampi vuosi siihen, että sain jotenkin annettua anteeksi tuolle tietäjäpojalle kaikki hänen höpinänsä keikalla. Nyt toki ymmärrän, ettei aivan kaikki Mew-fanitkaan voineet Wherever-biisiä Tavastialla tuntea, koska harva fanikaan Mewn sinkkuja tuolloin omisti, ja vuonna 2003 tuota A Triumph for Man -levyä ei juuri mistään löytynyt. Muistan, että aikoinaan Huuto.netissä porukka huusi levyä jollain hirmuisella 100-130 euron hinnalla. Nyttemminhän tuo Mewn debyyttilevy on julkaistu uudelleen ja kaupasta sitä saa alle 20 eurolla.

Vuoden 2003 jälkeen olen nähnyt Mewn useampaankin kertaan, ja keikkakokemukset ovat sekoittuneet toisiinsa, mutta tuosta Tavastian keikasta erityispiirteeksi on jäänyt Wherevern kuuleminen. Ja koska tuon Tavastian keikan jälkeen alkoi maahan sataa lunta,  joka vuosi ensilumen sataessa maahan päässäni soi Wherevern kertosäe. Lisäksi biisi tuo mieleen Tavastialla käydyn bändipaitaepisodin ja Remu Aaltosen näkemisen grillijonossa, mutta eipä niistä tapahtumista kerrota nyt sen enempää, vaikka ne ovat kyllä hauskoja muistoja tuon joulukuisen illan ajalta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti