lauantai 4. syyskuuta 2010

Lauantain leffavinkki: Aamiainen Tiffanylla

Hei kaikki, avatkaa ihmeessä tänään telkkari Yle Teemalta klo 21.52, niin näette yhden lempielokuvistani! Aamiainen Tiffanylla on klassikko, joka jokaisen pitäisi nähdä ainakin kerran elämässään, mutta tätä leffaa kelpaa katsella yhä uudelleen ja uudelleen.
 
Rakastan tätä elokuvaa. Muutama vuosi sitten sain kavereiltani synttärilahjaksi leffan dvd:llä ja seinälleni vielä hienon Breakfast at Tiffany's -taulun. Taulua ihailen päivittäin, leffankin katselen ainakin pari kertaa vuodessa. En vain kyllästy Aamiaiseen Tiffanylla koskaan. Elokuvassa on kaunis tarina tarina, mainio musiikki, hieno puvustus, ihanat näyttelijät... Yksinkertaisesti vain loistava elokuva.


Syytän Audrey Hepburnia sekä leffan kampaajaa ja puvustajaa siitä, että yritän parhaillaan kasvattaa itselleni taas pitkiä hiuksia sekä himoitsen täydellistä pikkumustaa mekkoa. Ja on ne muutkin leffassa Audreyn yllä nähdyt asut aika ihania. Mutta Audreyn lisäksi tässä elokuvassa nähdään toinen aivan ihana näyttelijä: George Peppard.


Oi katsokaa nyt noita Georgen sinisiä silmiä! Kaikille miehille pieni pyyntö: voisitteko pukeutua useammin, kuten George Peppard tässä elokuvassa. Thing for the Bling -blogin Teemu olikin kirjoittanut mainion esittelyn Peppardin pukeutumistyylistä leffassa. Suosittelen lukemaan jutun täältä.

Nyt minä lähden ostamaan illaksi croissantteja. Tätä leffaa katsoessa kun voisarvet ja hyvä kahvi ovat parasta leffaevästä, alkaahan leffa kohtauksella, jossa Audrey Hepburn nauttii näitä eväitä aamiaisena Tiffanyn jalokiviliikkeen edessä.

Ai niin, ennen leffaa Teema esittää Naisten kuvia -teemalauantaissa Chick Flicks - elokuvia naisille -dokumentin, joka kuulostaa varsin mielenkiintoiselta katsottavalta sekin. Dokkarissa puhutaan esittelytekstin mukaan "Hollywoodin naisroolien muutoksista ja mimmileffojen historiasta". Kaikkien dokumentista kiinnostuneiden kannattaa siis avata Teema jo klo 21.

2 kommenttia:

  1. Kiitos maininnasta, tosi kiva että tykkäät mun jutusta. :) Peppard on kyllä tosi hyvännäköinen herrasmies!

    VastaaPoista
  2. Teemu, se sun juttusi lämmitti suuresti tällaisen Aamiainen Tiffanylla -fanin sydäntä :) Ja ne poimimasi kuvat Peppardista olivat todella hyviä. Toivat esiin erinomaisella tavalla miehen asut leffassa.

    VastaaPoista