keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Biisi joka palauttaa hymyn huulille

Tähän päivään todella tarvittiin biisi, joka tekeisi minut iloiseksi. Espanjan yllätystappion jälkeen vuodatetut pari katkeraa kyyneltä eivät surkeaa oloa helpottaneet, mutta onneksi on olemassa musiikkia, jolla parantaa oloaan.

Day 03 - A song that makes you happy: Phoenix - Too Young

Ranskalaisbändi Phoenixin Too Young -kappaleeseen liittyy monia mukavia muistoja, minkä vuoksi se piristää huonoinakin hetkinä. Kerrankin saatoin vielä kokeilla, saisiko tämä biisi minut hymyilemään jopa silloin, kun olen oikein huonolla ja surullisella tuulella. Ja kyllä, kuunneltuani biisin pari kertaa läpi lempijoukkueeni tappion jälkeen huomasin taas olevani paljon paremmalla tuulella ja uskovani, että Espanjan pelaajat vielä loppuottelussa näen.

On hassu sattuma, että tämä kappale oli tasan 10 vuotta sitten Radiomafian Upteekki-ohjelman rautaisannoksena. Tämä oli myös viimeinen rautis, jonka ehdin kuulla ennen lähtöäni kielikurssille Englantiin. Muistan kiljahtaneeni riemusta eräässä bournemouthilaisessa tavaratalossa, kun Too Young alkoi soida kaupan stereoista. Muistan vouhottaneeni niin innoissani biisin erinomaisuudesta, ettei kukaan kaverini tajunnut puheestani hetkeen mitään. Taisin myös olla koko tavaratalossa ainoa ihminen, jolle biisi oli jo vanha tuttu, bändi kun ei ollut varsinaista läpimurtoa vielä tehnyt.


Minulle tästä biisistä tulee mieleen kummallinen lämpö, jonka muistan kesältä 2000. Ja ehkä tuo lämmin tunne tekee minut iloiseksi ja saa unohtamaan murheet. Mikä parasta, biisi saa uskomaan, että jotain parempaa on vielä luvassa. Siksipä jaksan edelleen suosikkieni voittoonkin MM-kisoissa uskoa, vaikka Iker, Torres, Puyol ja kumppanit nyt Sveitsille hävisivätkin. Loppuotteluun on kuitenkin vielä pitkä aika ja ensin täytyy katsoa nämä alkulohkojen ottelut läpi. Syvennynpä siis Etelä-Afrikan ja Uruguayn väliseen kamppailuun nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti