sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Oscar-maraton 2011

Oscarit, nuo elokuva-alan tunnetuimmat palkinnot jaetaan 27. päivä kuluvaa kuuta. Minulle Oscar-gaala on lähes yhtä odotettu tapahtuma kuin joulu. Tänäkin vuonna aion katsoa gaalan suorana Neloselta. Lisäksi aion tehdä viime vuoden tapaan Oscar-veikkauksen, mikä tietysti tarkoittaa, että samalla tavoin kuin vuosi sitten yritän nähdä mahdollisimman monta Oscar-ehdokaselokuvaa ennen odotettua gaalasunnuntaita.

Tämän vuoden Oscar-gaalan juontavat James Franco ja Anne Hathaway

Aivan kaikkia 56 ehdokasleffaa en tänäkään vuonna pysty ja ehdi näkemään. Nyt nähtynä tämän illan jälkeen 15 elokuvaa. Täytyy kiristää katselutahtia, jos edes suurimman osan leffoista haluan nähdä! Voin sanoa, että rahaa tähän hulluun harrastukseen saa kyllä uppoamaan, mutta onneksi katsomani elokuvat ovat tähän mennessä olleet erittäin hyviä.

Tänä vuonna leffoihin on kulunut erityisen paljon rahaa, koska monet ehdokaselokuvat ovat vasta teattereissa, eikä leffavuokraamon hivenen halvempia hintoja ole voinut juurikaan hyödyntää. Onneksi opiskelija pääsee sentään näppärästi päivänäytöksiin, ja kun katseluaikataulun laatii huolellisesti, sai Finnkinon Superpäivänkin saa hyödynnettyä tehokkaasti. No, viime torstaina katsotuista kolmesta elokuvasta vain kaksi oli tänä vuonna Oscar-ehdokkaana. Se kolmas katsomani elokuva, Brighton Rock, saattaa napata jokusen palkintoehdokkuuden ensi vuonna.

Palailen Oscar-juttuihin lähipäivinä useasti, mutta nyt täytyy kiirehtiä syömään ja noutamaan illan leffanäytöksen lippuja. Katseluvuorossa on kaksi palkintoehdokkuutta saanut meksikolaiselokuva Biutiful. Kerron myöhemmin, mitä pidin elokuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti