sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Oscar-ehdokkaiden tarkastelua

Tämän vuoden 24 Oscar-palkinnosta kilpailee 57 elokuvaa. Aivan kaikkia ehdokaselokuvia en mitenkään pysty ennen gaalaa näkemään, mutta tavoitteena olisi nähdä ainakin eniten ehdokkuuksia kahmineet elokuvat.
Haluaisin, että ennen maaliskuussa pidettävää gaalaa olisin nähnyt 57 elokuvasta ainakin 27. Nyt nähtynä on vasta 12.

 Kuva täältä

Lähiaikoina elokuvateatteri ja leffavuokraamo tulevat tutuiksi. Mutta valitettavasti joudun myös rikkomaan omia tapojani ja katsomaan elokuvia vähän epämääräisin keinoin. Käsittääkseni en riko mitään lakia, mutta kieltämättä omatunto kolkuttaa, kun katselen kiinalaisen videopalvelun kautta osan elokuvista. Hassua, miten omatunto sallii kyllä musiikkivideoiden katselun YouTubesta, mutta elokuvan katsominen vastaavalla tavalla tuntuukin paljon pahemmalta.

Koska leffat kuuluu mielestäni nähdä valkokankaalta, yritän nähdä mahdollisimman suuren osan elokuvista teatterissa. Viime torstaina istuin Finnkinon Superpäivän halpojen lippujen takia katsomassa kolme elokuvaa putkeen. Rahaahan tähän hulluun harrastukseen uppoaa ihan kiitettävästi, mutta olen valmis tinkimään kaikista pienistä herkuista ja syömään juureskeittoa koko loppukuun, jotta saan katsottua haluamani elokuvat.

Voin myös sanoa, ettei elokuvan seuraaminen miniläppärin näytöltä, videopalvelun kuvanlaadulla ole mitään herkkua. Tästä syystä tarkoitus olisi nähdä mm. parhaiden erikoistehosteiden ehdokkaat teatterissa tai edes tv-ruudulta.

Tähän asti elokuvien katsominen on ollut hauskaa, mutta lähiaikoina pitäisi katsoa kaksi vähemmän kiinnostavaa elokuvaa. District 9:in ja Avatarin katsominen ei juurikaan innosta, mutta ensin mainitun kohdalla olen kuitenkin hieman utelias näkemään, millainen sci-fi-elokuva voi päästä parhaa elokuvan ehdokkaaksi.

Kaikkein hankalinta tulee kuitenkin olemaan Avatarin katsominen. Inhoan James Cameronia, leffa ei houkuta minua yhtään ja kaiken lisäksi olen kuullut hyviltä ystäviltäni vain huonoja arvosteluja elokuvasta. Miten ja miksi tämä elokuva on yhdeksän Oscarin ehdokas? Onko minun ihan tosi köyhdyttävä 8,80 euroa nähdäkseni sinisiä olentoja kolmiulotteisena valkokankaalta? Onneksi Oscar-gaala on vasta 7. maaliskuuta, joten vielä ei ole kiire nähdä Avataria. Voin aivan hyvin jättää sen viimeiseksi kymmenestä parhaan elokuvan ehdokkasta, joista nyt nähtynä on jo kuusi. Aika hemmetin kova saa Avatar kuitenkin olla, jos se pystyy jotenkin päihittämään esim. The Hurt Lockerin, Upin tai An Educationin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti