tiistai 24. elokuuta 2010

Syksyn alkutahdit

Todistin tänään, kuinka naapurini yrittivät epätoivoisesti uskotella itselleen, että vielä on kesä ja että vielä kannattaa mennä viereisille kallioille ottamaan aurinkoa, jotta rusketus on "sitten syksyllä" kunnossa. Itse taas riemuitsin siitä, että narulla kuivuneissa pyykeissä tuoksui selvästi syksy ja ilma oli ihanan viileä. Ja miten ihanan ilmavia ja pöyheitä vaatteista ja lakanoista tuolla tuulessa tulikaan! Kankaat tuntuivat aivan erilaiselta kuin kesällä, jolloin pyykistä tuli jotenkin paahtuneen oloisia.

Siitäkin tietää, että on syksy, kun yhdeksi viikon soitetuimmaksi biisiksi minulla nousee Mewn Apocalypso. Tuota biisiä kuuntelin tasan viisi vuotta sitten muuttaessani Turkuun opiskelemaan. Vuoden 2005 syksy oli elämäni hienoin. Sain joukon uusia ihania ystäviä, pääsin viimein muuttamaan kaupunkiin, jonne olin toivonut pääseväni asumaan pikkulapsesta lähtien ja ilmestyipä tuona syksynä myös vino pino mahtavia levyjä, joita sitten opintotuillani kävin silloisesta Stupidosta ostelemassa. Ja tuo syksy oli kaunis, pitkä ja lämmin. Muistan, kuinka koko syksyn etsin kaupoista itselleni uutta välikausitakkia, mutta lämpimän ja kuivan syksyn takia en koskaan sitten sitä takkia joutunut hankkimaan, koska neuletakilla pärjäsi aina talven alkuun asti. Tulisipa yhtä kaunis ja pitkä syksy nytkin! Voisin taas tehdä pitkiä kävelylenkkejä pitkin Taidemuseonmäkeä, Portsaa ja jokirantaa Mewn and the Glass Handed Kites -levyn tahdissa. Tai ehkä lenkkien taustalle pitäisikin keksiä uusi levy, joka vuosien päästä palauttaisi mieleen syksyn 2010?

No, juuri nyt tämän syksyn alkutahteina ovat soineet alla näkyvät kappaleet, ts. viime viikon soitetuimmat biisit. Esimerkiksi tuo Hurtsin Wonderful Life voisi helpostikin toimia syksyn 2010 virallisena muistobiisinä tulevina vuosina, sen verran paljon sitä tuli taas viime viikolla kuunneltua.


!!! - AM/FM
Hurts - Wonderful Life
Marina and The Diamonds - I Am Not a Robot (Starsmith 24 Carat Remix)
Mew - Apocalypso
Manboy - Please Stop Crying
Space - Neighbourhood
The Verve - Bitter Sweet Symphony
Manic Street Preachers - Born a Girl
Shakespears Sister - Stay
U2 - The Unforgettable Fire
(Lista kuunneltavissa Spotifysta)

Hassua, miten tuo listan alkupää on vahvasti vuotta 2010 henkivä ja loppupuoli taas vahvasti 1990-luvulta. Vannon, etten todellakaan suunnitellut listaa vuosilukuja miettien. Mutta nähtävästi yli 10 vuotta vanhat kappaleet viihtyvät keskenään ja tuoreemmat biisit haluavat olla omana ryhmänään. Keskelle voi sitten puskuriksi jäädä pari biisiä 2000-luvun puolivälistä. No mutta nyt minä selitän jo jotain niin väsynyttä juttua, että selvästi on aika käydä hammaspesulla ja mennä nukkumaan. Palailen huomenna (tai siis myöhemmin tänään) höpisemään teille 1990-luvun hienoudesta. Nyt toivotan vain hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti