perjantai 1. lokakuuta 2010

Lipputuska

Kuten ehkä olette kuulleetkin, Princen konsertin lippujen piti tulla tänään myyntiin, mutta viime hetkillä tuota lipunmyynnin aloittamista siirrettiin. Olin jo koko eilispäivän kuin tulisilla hiilillä. Kävin tiedusteluretkellä Lippupisteen myymälöissä tarkastamassa, mistä liikkeestä minun olisi nopeinta käydä liput ostamassa. Laadin tarkan suunnitelman, mitä käytäviä pitkin minun olisi nopeinta sännätä rullaportaille ja kuinka nopeasti hissit liikkuvat. Sainkin valmisteltua mielestäni hyvän suunnitelman nopeaan lipunhankintaa ja palasin kotiin.

Kotona netti auki ja eikös heti ensimmäinen silmiin osuva uutinen sitten kertonut, että keikan lipunmyynnin aloittamista on lykätty. Turhaan olin siis eilispäivän järsinyt jännittyneenä kynsiäni. Harmi vaan, että Princen keikan lippujen aiheuttama tuska jatkuu nyt sitten epämääräisen ajan. Ja minä todella olen kehittänyt itselleni tästä pahan stressin. Väijyn yhtenään Lippu.fi:n sivuilla, hakkaan f5-näppäintä ja odotan, koska ruutuun ilmestyisi uutinen, jossa kerrotaan uusi lipunmyynnin alkamispäivä.

En koskaan aikaisemmin ole jännittänyt minkään lipun ostamista näin paljoa. Näen päässäni ahdistavia kuvia siitä, etten saa ostettua itselleni lippua, vaikka olisin lippujonossa ensimmäinen asiakas. Liputtomana sitten katselisin uutisista keikallemenijöiden haastetteluja, joissa väki toteaisi tulleensa keikalle "koska vaimo käsi" tai "kun firma maksoi lipun".

Pakko muuten valittaa tuosta 8 lippua/asiakas -kiintiöstä, jota perustellaan lippujen suurella kysynnällä. Omasta mielestäni suuren kysynnän aikana kiintiö voisi aivan hyvin olla vielä matalampi. Harva ihminen ihan oikeasti ostaa 8 lippua itselleen ja kavereilleen, vaan kyllä niistä lipuista ainakin pari tuppaa Huuto.nettiin päätymään. Omasta tuttavapiiristäkin noita lippuja trokaavia kavereita sattuu löytymään ja vaikka tiedän, että tämä on heidän tapansa hankia muutama lisäeuro opintotuen oheen, kyllä minä hieman paheksun moista toimintaa. Minusta kun liput kuuluvat artistien ja bändien faneille ja heillä tulee olla oikeus ostaa liput kohtuulliseen hintaan.

Kaikkeni kyllä teen, että saan oman lippuni ostettua keikalle ennen yhtän trokaria. Ainoa hyvä asia tässä lipunmyyniviivästyksessä onkin se, että ehdin hioa vielä lipunhankintataktiikkaani. Näyttäisi siltä, että Turusta löytyy sittenkin myyntipaikka, jossa myyntitiskille päästäkseen ei tarvitse juosta rappusia ylös ja väistellä vaaterekkejä tai tavarahyllyjä, mikä tietysti on hirveä etu tällaisen pahimmillaan minuuttipeliksi muuttuvan myyntitapahtuman kohdalla. Mutta äsh, tulisipa tuo uusi lipunmyynnin alkamisajankohta pian tietooni! Jos tietoa ei tänään tule, ei kannata ihmetellä illalla oudon kiemurtelevia liikkeitäni tanssilattialla. Ihan vain jännityksen takia minä luikertelen kummallisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti