keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Top5: Ruisrock 2009

Koska olin jakanut Ruisrock-kokemukset kahdeksi eri jutuksi, ajattelin vielä tehdä yhteenvedon parhaista keikoista koko viikonlopulta. Tässä top5-lista viikonlopun kohokohdista:

1. The Crashin jäähyväiset

Olihan se hekisesti hyvinkin raskasta jättää jäähyväiset bändille, jonka tahdissa on kasvanut viimeiset 10 vuotta. Olin n. 17-vuotias lapsi, kun ensimmäistä kertaa kuulin Sugared-biisin. Nyt lähes 27-vuotiaana tuo biisi merkitsee niin paljon enemmän kuin tuolloin 10 vuotta sitten. Ei siis ollut ihme, että parku pääsi, kun bändi viimeistä kertaa aloitti kappaleen livenä. Kyyneleistä huolimatta festareiden hienoin ja tunteikkain hetki oli juuri Crashin hautajaiset.

2. Faith No More

Enpä olisi vielä vuosi sitten uskonut, että pääsen kuin pääsenkin näkemään tämän bändin livenä. Ja Mike Patton on toki superihana *huokaus*. Mikä ilo ja onni, että pääsin näkemään tämän keikan!

3. Mew

Miten paljon olenkaan odottanut näkeväni tämän bändin jälleen livenä! Niin suloista, niin kaunista! No ok, eihän tämä ollut bändin paras keikka, mutta ilmassa ollut jälleennäkemisen riemu ja uusien biisien kuuleminen nostivat tämän kuitenkin listan kolmostilalle.

4. Disco Ensemble

Kiitos PMMP:n peruuntumisen Disco Ensemble pääsi esiintymään Ruissiin. Voi pojat, miten hienon keikan bändi vetikään! Kun keikka alkaa lempibiisillä ja perässä seuraa todellinen hittiputki, joka vedetään läpi loistavalla energialla, eihän sitä voi tehdä muuta kuin hyppiä ja laulaa raivokkaasti mukana :)

5. Asa ja Jätkäjätkät

Kiitos Asan piristävän esityksen oma festariviikonloppu lähti käyntiin erinomaisesti. Vielä portista alueelle sisään kävellessä olo oli heikko, eikä mielialakaan ollut paras mahdollinen, mutta Asan ja bändin show paransi olon heti ensi tahtien jälkeen.

Lyhyesti voisi todeta, että viikonlopun top5 äsyttävät asiat olivat huono sää, väsynyt ja ponneton CMX, kipeät jalat, pöly ja kalliit festariruuat. Onneksi hyvä musiikki ja seura sai unohtamaan nämä kiukkua aiheuttavat asiat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti