tiistai 5. tammikuuta 2010

Snook

Olin pyhittänyt eilispäivän kadonneiden biisien metsästykseen. Tiedättehän, miten ärsyttävää on, kun jostain hyvästä biisistä muistaa ehkä lyhyen katkelman sanoista, biisin nimen tai esittäjän, mutta tiedot eivät riitä kappaleen nopeaan löytämiseen. Aivan erityisesti minulla on ollut viime aikoina kateissa ruotsalaisia 2000-luvun alkupuolella levytettyjä kappaleita, joiden etsimiseen päätin eilen paneutua.

Joskus tällainen biisien metsästäminen johtaa siihen, että löydän kokonaisia loistavia levyjä. Näin kävi eilenkin. Alunperin metsästin Infinite Mass -yhtyeen Bullet-biisiä, josta en saanut palautettua mieleen mitään muuta kuin bassoraidan, videon tapahtumat, esittäjän kotimaan ja muistikuvan biisin ilmestymisvuodesta (tällä tietomäärällä biisin metsästäminen ei ole edes vaikeaa!). Löydettyäni kappaleen kuuntelin sen tietysti YouTubesta, jonka related videos -kohdasta bongasin Snook-yhtyeen Mister Cool -kappaleen.

Muistan nähneeni Mister Cool -videon katsoessani jotain ruotsalaista musiikkiohjelmaa Vaasassa asuessani. Pidin biisistä jo tuolloin, mutta jostain syystä en tullut perehtyneeksi Snookin muuhun tuotantoon. Eilen päätin keskeyttää biisijahtini hetkeksi, ja laitoin Spotifysta Snookin Är-albumin soimaan. Nyt en sitten olekaan palannut etsimään kadonneita kappaleita, vaan olen tanssinut Snookin tahdissa.

http://cdon.se/media-dynamic/images/product/000/449/449813.jpg
kuva täältä

Vaikka sitä ei enää aina uskoisikaan, kuuntelin vielä muutama vuosi sitten säännöllisesti rap-musiikkia. Myös ruotsalainen rap soi soittimessani, vaikka en ymmärrä sanoista juuri mitään. Ja tämä Snook on nimenomaan sellaista "musikaalista" rapia, josta aivan erityisesti pidän. On omituista, etten ole kuullut vuonna 2006 ilmestyneestä Är-levystä mitään, vaikka se on voittanut Grammis-palkinnon ja sen tuotannosa on ollut mukana Salem Al Fakir, jonka debyyttilevy oli pari vuotta sitten vuoden parhaiden levyjen listallani. Kun Inga problem -kappaleen remixillä on vielä vieraillut Veronica Maggio ja Petter, ihmettelen kyllä suuresti, että tämä mahtava levy on jäänyt minulta havaitsematta. Toisaalta joskus juuri tällaiset "unohtuneet helmet" ovat niitä parhaita löytöjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti