torstai 18. kesäkuuta 2009

Tsemppiä Pikkuhuuhkajat!

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue pelaa tällä hetkellä historiallisesti EM-lopputurnausta Ruotsissa. Ennen kisoja oli luettavissa turnauksen muiden joukkueiden mietteitä Suomesta. Ainakin Ruotsissa, Englannissa ja Saksassa tunnuttiin ajateltavan, että Suomi on näiden kisojen heittopussi, joka ei kykene haastamaan muita jalkapallomaita. Kuinka väärässä näiden maiden toimittajat olivatkaan.



Maanantain avausottelussa Suomi hävisi harmillisesti Englannille, mutta kuten moni englantilaistomittajakin on todennut, Suomi oli tuossa pelissä Englantia parempi. Samalla Suomen pelaajat osoittivat kuuluvansa niiden kahdeksan lopputurnaukseen päässeen maan joukkoon. Yksinkertaisesti joukkueemme on erinomainen, vaikka pelaajat eivät vielä pelaakaan Euroopan suurissa futissarjoissa, vaan keräilevät peliminuutteja lähinnä Veikkausliigassa tai muissa pienissä sarjoissa. Vaikka takana on vasta Englanti-ottelu, jo nyt voi sanoa, ettei Suomi ole näiden kisojen heittopussi. Ennemminkin epäilen, että Saksa ja Espanjakin joutuvat pelaamaan hikiset ottelut voidakseen voittaa Suomen.

Monien mielestä tänään pelattavassa Saksa-pelissä Suomi on menettänyt parhaan aseensa, yllättäjän roolin. Nyt saksalaisetkin kuulemma tietävät, miten kova maa Suomi on. Vaan eipä tunnu Saksan valmentaja kiinnittäneen huomiota Suomen hyvään peliin. Mies on haastatteluissa antanut sen kuvan, että tämä pitää Pikkuhuuhkajia edelleen vaarattoman joukkueena, jonka Saksa voittaa kevyesti.

Näyttää siltä, että Saksa olisi lähdössä otteluun "me ollaan jo voitettu tää peli" -asenteella. Samalla asenteella lähti Englanti maanantaina pelaamaan Pikkuhuuhkajia vastaan ja oli vaikeuksissa. Minua toki ei haittaa, jos Saksa sortuu aliarvioimaan Suomen kyvyt. Kivahan se olisi nähdä saksalaisten tuskastuneet ilmeet, kun helppona pidetty ottelu onkin kovaa taistelua, kun Suomi pyörittää peliä :)

Nyt täytyy pakata juhannuskamat kasaan ja valmistautua lähtemään mökkeilemään. Onneksi pääsen Somerolla katsomaan kuitenkin illan pelin telkkarista. Toki mieluusti viettäisin juhannukseni Etelä-Ruotsissa telttailemassa ja katsomassa Pikkuhuuhkajien pelejä, mutta nyt vaan ei ollut mahdollisuutta lähteä katsomaan pelejä Halmstadiin. Onneksi Örjans vallin katsomoissa riittää muita äänekkäitä suomalaiskannattajia, jottei joukkueelta ainakaan tukea puutu :)

Hauskaa juhannusta kaikille ja muistakaa katsoa tänään Saksa-peli! Maanantaina sitten edessä vielä Espanja-peli, jonka jälkeen toivottavasti päästäänkin ihailemaan Pikkuhuuhkajia välierä- ja finaaliotteluissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti