keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Ärsyttävää pessimismiä Ilta-Sanomilta

Huomenna Helsingin Olympiastadionilla pelattava Suomi-Venäjä-jalkapallomaaottelu on pyörinyt varmasti jokaisen suomalaisen futisfanin mielessä ainakin viime lauantain Liechtenstein-matsista lähtien.

Luottamukseni Huuhkajien kykyy voittaa Venäjä on monen mielestä varmasti naurettavaa. Aivan erityisesti tätä mieltä taitaa olla Ilta-Sanomien futistoimittajat, jotka tuntuvat ajattelevan, ettei Suomella ole mitään saumaa voittaa huominen peli. Vai mitä itse ajattelette IS Veikkaajan etusivun otsikosta "Venäjän karhu tuhoaa unelmat"?

Ilta-Sanomat eivät tunnu uskovan maajoukkueemme mahdollisuuksiin myöskään seuraavan uutisen kohdalla. Erityisesti silmiin pistää viimeisen kappaleen ensimmäinen lause:

"Kurjassa säässä on Suomessa todistettu jalkapallon huonoja hetkiä ennenkin."

Miten niin ennenkin! Ei noin voi sanoa ENNEN peliä! Aivan kuin muka huomenna varmasti todistettaisiin suurta murhenäytelmää. Haluaisin nähdä IS:n toimittajien naamat, kun valmiiksi kirjoitetut Miksi hävisimme taas -jutut joutuukin deletoimaan ja kirjoittamaan siitä historiallisesta illasta, kun Suomi voittaa ns. ison jalkapallomaan, joka vielä sattuu olemaan rakas naapurimme Venäjä.

Tappion jälkeen saa synkistellä, mutta ennen peliä pessimismi pitää unohtaa ja kerrankin ajatella positiivisesti, että meillä on mahdollisuus voittoon. Jos vielä tilaisin Veikkaajaa, olisin tänään tehnyt kuten muutamat muutkin lehden tilaajat ja peruuttanut tilaukseni. Mielestäni hyvään jalkapallojournalismiin kuuluu usko omaan joukkueeseen, ei tuollainen hapan tappioasenne, jota ei edes perustella jutussa kunnolla. Kyllä mielipiteet pitää ainakin perustella jotenkin. Voin vaikkapa malliksi antaa viisi perustelua oman uskoni Suomen voittoon seuraavilla syillä:

1. Suomi ei ole hävinnyt kotiotteluaan kahteen vuoteen, mikä osoittaa joukkueen kyvyn pelata hyvin kotikentällään.
2. Venäjän pelaajien henkinen kantti ei ole vieraskentällä yhtä kova kuin kotiotteluissa.
3. Suomen joukkue on ehtinyt oppia viime syksyn Venäjä-pelin mokista.
4. Huuhkajilla on takanaan kotiyleisön, erityisesti Pohjoiskaarteen, äänekäs tuki.
5. Suomi on sisuuntunut lauantain Liechtenstein-pelistä ja haluaa varmasti näyttää nyt taitonsa.

Olen viimeisen parin tunnin aikana tarkastanut kymmeniä kertoja, että EM-karsintojen kausikorttini varmasti roikkuu paikoillaan eteisessä, jotten voi unohda korttiani kotiin. Tätä peliä ei ole varaa missata! Haluan olla paikan päällä Stadikalla, kun Suomi voittaa Venäjän huomenna illalla.

Vielä pieni toive Suomen pelaajille: Saatte toki tehdä maaleja pitkin peliä, mutta voisitteko ystävällisesti tehdä edes yhden maalin myös Pohjoiskaarteen edessä olevaan maalliin. Lupaan, että katsomomme palkitsee teidät riemunkiljahduksin ja -lauluin. :)

Edit:
No niin... eipäs sitten haukutakaan pelkkää IS:ää huonosta asenteesta. Ilta-Sanomien Suomi pelaa kohtalon ottelunsa koiranilmassa -jutun onkin kirjoittanu STT, joten sieltä siis löytyy joku yhtä nihkeästi Suomen voittoon suhtautuva toimittaja kuin IS:stä. Mutta tavallaan Ilta-Sanomat allekirjoittavat STT:n jutun kirjoittajan mielipiteet, kun kerta sellaisenaa kirjoituksen julkaisevat, joten en pysty antamaan kirjoitusta IS:lle vieläkään anteeksi, en vain pysty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti