perjantai 5. kesäkuuta 2009

Ja voittaja on... KRIS!

Kuten olen jo aiemmin todennut, tämän vuoden American Idol -kisassa suosikkini oli Kris Allen. Seurasin sarjaa Subilta ja yritin todella varoa näkemästä voittajan nimeä ennen viime sunnuntaina esitettyä tuloslähetystä. Vaan eikös sitten Ilta-Sanomien nettisivu paljastanut voittajan, kun sinänsä spoilaamista varoneen teksti viereen oli pikkuotsikoiden viereen liitetty kuva Krisistä. En siis voinut jännittää tulosta aivan loppuun asti, mikä harmitti vielä sunnuntain finaalilähetystä katsoessakin vietävästi.



Krisin voitto oli pieni yllätys, vaikka olinkin ruvennut epäilemään, ettei Adamin suosio kuitenkaan riittäisi tuomaan voittoa miehelle. Sympaattinen ja joka äidin unelmavävyn oloinen Kris sitä paitsi varmasti miellytti Adamia enemmän Amerikan kansan syviä rivejä.

Mielestäni Kris ansaitsi voittonsa. Ensinnäkin hän on loistava laulaja ja muusikko ja lisäksi hän oli kilpailussa koko ajan aito oma itsensä. Siinä missä monelle muulle kilpailijalle jo viikon teemat saattoivat koitua kohtaloksi, Kris onnistui aina löytämään itselleen laulun, jonka sai sovitettua itselleen sopivaksi (no joo, ehkä pari poikkeustakin oli, mutta niitä ei muistella ;) ) Erityisen huolissani olin discoviikosta, mutta sitten mies tuli ja esitti tämän, ja minä haukoin ihastuksesta henkeäni.

Lauantain lähetyksen esitykset Krisiltä oli selvästi Adamin esityksiä paremmat. Muutama viikko takaperin olin kovasti huolestunut, kun näytti siltä, että Krisin taso oli laskussa, mutta lauantaina ei tarvinnut hetkeäkään murehtia, jatkuuko lasku, vaan saatoin vaan nauttia miehen esityksistä. Itse asiassa tuolloin lauantaina en miettinyt, että siinä nyt laulelee kisan voittaja, vaan silloin jännitin, miten Krisin laulut sujuvat.

Sunnuntaina nähty finaalijakso oli jo vähän liian täynnä kaikkea. Toinen toistaan nimekkäämmät artistit esiintyivät yhdessä Idol-finalistien kanssa, mutta kaikki oli jotenkin liian mahtipontista ja teennäistä. Eikä se kauan odotettu hetki, voittajan julistaminen tuntunut enää teitenkään miltään, kun tiesi, kuka voittaa.

Nyt kun American Idol kisa on saatu päätökseen täytyykin odottaa enää muutama kuukausi (toivottavasti) ja alkaa taas Tanssi, jos osaat -sarjan jaksot. Mutta jos Nelonen ei ole jaksoja ostanut, niin minulle iskee kyllä pahat vieroitusoireet. Olen niin tottunut katsomaan syksyisin tuota sarjaa, etten kestä, jos uutta kautta ei täällä näytettä. Täytyy lähettää taas toive Neloselle, jos vaikka se kuultaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti