keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Tanssi, jos osaat! -sarja Suomeen!

Mikään uutinenhan ei enää ole, että lempikykyohjelmastani tehdään suomalaisversio. Nelonen on rummuttanut kisaa sekä televisiossa että nettisivuillaan jo tovin.

Alkuperäinen kuva täältä
Hieman tietysti pelottaa, lähteekö Suomen hyvät tanssijalupaukset mukaan tähän ohjelmaan. En kestä, jos koetansseissa nähdään lähinnä yökerhojen tanssilattijoilta tuttuja pepun sheikkaajia.
Jos osaisin tanssia, lähtisin kokeilemaan onneani koe-esiintymisiin. Sarjan pääpalkinto kuulostaa mahtavalta! Kyllä minulle kelpaisi tanssistipendi ja majoitukset New Yorkiin vuodeksi. Mutta koska lopetin tanssitunnit 8-vuotiaana, enkä oikeasti osaa tanssia sillä tasolla, jota tässä ohjelmassa halutaan nähdä, jään tanssahtelemaan kotiini.
Jos sinä olet käynyt tanssitunneilla, ihan oikeasti osaat tanssia ja olet viimeistään koetanssipäivänä 18-vuotias, kannustan sinua piipahtamaan täällä ja ilmoittautumaan koetansseihin, jotka järjestetään Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.
Koetanssiin osallistujien kannattaa ehkä ennakkoon katsoa kilpailun jenkkiversiossa tuomaroivan Mary Murphyn ohjeet siitä, mitä esityksessä EI pidä tehdä. Kaikki te, jotka ette halua nähdä ennakkoon Amerikan SYTYCD:n 6. tuotantokauden esityksiä, keskeyttäkää video noin minuutin jälkeen.


Mary kieltää siis pitämästä hattuja silmillä, kurkottelemasta käsillä loputtomasti kaukaisuuteen ja koskettelemasta tai hieroskelemasta kroppaa käsillä "taiteellisesti" liian pitkään ja paljon. Myös miesten pepun sheikkaaminen on kiellettyä.

Yksi asia minua harmittaa tämän suomalaisversion kohdalla. Käsittääkseni ihana Tanssi, jos osaat! -nimi ei Suomessa ole enää käytössä, vaan täälläkin ruvetaan puhumaan So You Think You Can Dancesta. Olisi ollut niin mukavaa, jos ohjelmalla olisi voinut olla täällä suomenkielinen nimi, mutta ilmeisesti ohjelmaformaatti vaatii tuota SYTYCD-nimen käyttöä.

Toivottavasti ohjelma onnistuu hienosti Suomessa ja maan kaikki piilevät tanssijalupaukset pääsevät viimein esiin ja parrasvaloihin. Odotan jo kovasti sarjan alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti