torstai 26. marraskuuta 2009

Täältä tullaan Berliini!

Kuten aiemmin syksyllä totesin, Berliini on yksi lempikaupungeistani maailmassa. Nyt minä onnellinen pääsen reissaamaan kaupunkiin uudelleen!

-kuva täältä

Ylihuomenna lähden ystäväni kanssa ihailemaan kaupunkia. Koska olemme valtavassa kupungissa vain kaksi yötä, pitäisi varmaan laatia jonkinlainen suunnitelma siitä, millä alueella kannatta kaupungissa pyöriä, ettei koko reissu mene metrossa istuessa. Toivottavasti ehtisimme joulumarkkinoillekin, vaikka saahan toki Turunkin joulumarkkinoilta kuvan paahdettuja sokerimanteleita. Silti berliiniläiset mantelit houkuttelevat.

-kuva täältä

Hotellimme on onneksi Kurfürstendammin varrella. Luotan siihen, että kaupungin tärkeimmän ostoskadun näyteikkunat korvaa kaikki menetetyt taidenäyttelyt. Eiköhän lähistöllä olevan KaDeWe-tavaratalon jouluikkuna viimeistään riitä silmäniloksi.

Osumme kaverini kanssa Berliiniin juuri muurinmurtumisen 20-vuotisjuhlien jälkeen. Juhlavuoden takia kaupungissa olisi varmasti lukuisia kiinnostavia näyttelyitä, mutta ajanpuutteen takia taidamme ehtiä korkeintaan yhteen. Mikähän olisi hyvä ja kiinnostava, mutta nopeasti läpinähty näyttely? En ole vieläkään saanut käsiteltyä edellisellä Berliinin-reissulla saatua traumaa siitä, etten monen tunnin kiertelynkään jälkeen ehtinyt nähdä suuresta Stanley Kubrick -näyttelystä kuin pienen pintariipaisun.

Miksi sitten ylipäätään lähden tällaiselle pienelle viikonloppureissulle. No, minä ja ystäväni olemme olleet kavereita jo yli 20 vuotta. Kun tutustuimme, Berliinin muuri oli vielä nippa nappa pystyssä. Nyt kaverini oli ajatellut vähän juhlia tätä pitkää ystävyyttämme. Minulle yllätykseksi kaverini oli hankkinut liput ala-astevuosiemme suosikkibändin keikalle Berliiniin. Jaa että mikäkö tämä vanha suosikkibändi on? No katsokaa itse ;)

-tämä hirrrrrveä kuva täältä :)

Me lähdemme katsomaan ROXETTEA! :D

2 kommenttia:

  1. Jessus, onko Roxette edelleen kasassa?

    Oletko tietoinen Ashin A-Z Seriesistä? Se on vuoden mittainen proggis, jonka puitteissa bändi julkaisee kahden viikon välein uuden kappaleen. Sarjan neljäs biisi tuli ulos keskiviikkona, ja toistaiseksi taso on ollut korkea.

    http://www.ash-official.com/

    Niin, ja hyvää matkaa.

    VastaaPoista
  2. Oho! Pari viikkoa sitten piti pitkästä aikaa käydä Ashin kotisivuilla, mutta taisin surffailla internetin aalloilla jonnekin muille saitille. Enpä ollut kuullut A-Z Seriesistä, joten kiitos tiedosta! Täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt kappaleiden tasosta. Jotenkin vaan tällaiset proggikset usein tarkoittaa sitä, että pöytälaatikosta kaivetaan esiin kaikki ne jämäbiisit, jotka on tipautettu huonoina ideoina pois levyltä. Mutta Ash on tehnyt ihan oikeasti laadukkaita kappaleita, hienoa!

    Roxette on edelleen, tai taas, kasassa. Tosin nämä paluukeikat ovat osa Night of the Proms -kiertuetta, jolla esiintyy muitakin vanhoja unohtuneita bändejä. Ei Roxette ole sellaisessa kunnossa, että bändi voisi yksin vetää täysimittaisia keikkoja, mutta tuollaisen konsertin yhtenä esiintyjänä menee oikein hyvin. Berliinissä soittivat viisi biisiä. Yritän kohta kirjoittaa vähän keikka- ja reissuraporttia blogiinkin :)

    VastaaPoista