torstai 8. heinäkuuta 2010

UNELMAFINAALI!

Niinhän siinä sitten kävi, että Espanjakin eteni eilen finaaliin ja nyt loppuottelussa pelaa kaksi pitkäaikaista suosikkijoukkuettani! Voi tätä suurta iloa ja riemua! No hieman ehkä harmittaa, että taas kerran jompi kumpi suosikeistani kuitenkin joutuu pettymään. 15 vuotta olen toivonut Hollannille menestystä ja kun joukkue sitten viimein pelaa MM-finaalissa, vastassa on Espanja, jonka kulttuuriin muodostan aivan ainutlaatuisen tulisen rakkaussuhteen. Oivoi, ehkä sittenkin olisi helpompaa jännittää finaalia, jossa pelaisi Uruguay tai Saksa. Nuo kaksi maatahan kohtaavat toisensa pronssiottelussa, jossa olen kyllä vahvasti Uruguayn puolella. Olisi jalkapallon voitto, ettei Saksa jälleen kerran olisi kärkikolmikossa.

Tämä upea Hollanti-Espanja-finaali muutti viikonlopun aikatauluni täysin. Siinä missä vielä eilen alkuillasta harkitsin vahvasti Ruisrockin la-su-lipun ostamista, nyt en voi ajatellakaan sunnuntailipun hankkimista. Sunnuntaina toki esiintyisi kaikkein mielenkiintoisimmat bändit, mutta taitaisipa nuo keikat jäädä kaiken finaalijännityksen takia kunnolla kokematta ja unohduksiin.

Kun jo nyt pulssi kohoaa aina loppuottelua miettiessä, sunnuntaina taitaa lähteä järki kokonaan. Parempi siis pysytellä kotona, valmistella illaksi tapaksia ja varata jääkaappiin hieman hollantilaista olutta ja jättää suosiosta reissu Ruissaloon väliin. Illalla voin sitten rauhassa nauttia espanjalais-hollantilaisesta menusta ja katsella varmasti hyvää futisottelua. Ja voittipa kumpi maa tahansa, pelin jälkeen korkkaan kyllä pienen kuoharipullon, sillä kun reilusti yli kymmenen vuotta on toivonut, rukoillut ja tanssinut ties mitä poppatansseja, jotta nämä maat MM-finaaliin etenisivät, täytyy minun jotenkin juhlia tätä tilannetta. Niin monet katkerat itkut olen vuosien aikana ehtinyt näiden maiden tappioiden takia itkeä, että nyt tämä tuntuu aivan kuin unelta, kun molemmat maat ovat viimein finaalissa!

Toki ihan pienen pieni harmitus jäytää sisälläni, että Belle & Sebastian, Florence and the Machine, The Ark ja Regina Spector jää nyt näkemättä, mutta minkäs sille voi, että nämä mielenkiintoisimmat bändit soittavat finaalin kanssa päällekäin tai juuri silloin, kun täytyy rynnistää busseille, jotta ehtisi kotiin ennen loppuottelun alkua. Ja kyllä tällä kertaa tämä unelmafinaali menee ehdottomasti hyvän musiikin edelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti