perjantai 9. heinäkuuta 2010

Ruisrock-ennakko, tai ei sittenkään

Tarkoitus oli kirjoittaa pientä Ruisrock-ennakkoa, mutta enpä nyt sitten kirjoita. Päätin nimittäin viettää viikonloppuni kotona futiksen parissa ja skipata nämä rockfestarit, ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Kävi nimittäin niin, että kaverini joutui peruuttamaan tulonsa Turkuun työkiireiden takia, ja vaikka tykkään juoksennella festareilla mielelläni yksin, nyt pelkkä musiikkitarjonta ei olisi riittänyt syyksi lauantailipun ostamiseen. En ole valmis maksamaan 70 euroa lauantain lipusta, kun Ruisrock ei pysty tarjoamaan rahalle oikeastaan ollenkaan vastinetta. Don Huonojen paluukeikasta maksaisin ehkä juuri ja juuri 40 euroa, mutta en senttiäkään enempää. Olisihan tuossa toki päälle tulleet vielä esim. Disco Ensemble, Prince of Assyria ja pari muuta "ihan kivaa" bändiä, mutta silti, 70 euroa on tästä tarjonnasta liikaa, kun alkaa miettiä, että samalla rahalla pääsisi Flowhun päiväksi ja tarjolla olisi melkeinpä liikaa hyviä esiintyjiä.

Jo aiemmin keväällä kirjoitin pitkän valituksen Ruisrockin tarjonnasta. Tuolloin vielä elättelin toivoa, että festareille saataisiin kiinnitettyä kenties muutama isompikin bändi, mutta melkeinpä toisin kävi. Porcupine Tree joutui peruuttamaan tulonsa, eikä tilalle saatu lähellekään yhtä isoa bändiä. Oikeastaan ainoa vähän nimekkäämpi kiinnitys toukokuun jälkeen oli Slash, eikä tätä kitarasankaria varmaankaan aivan valtavat yleisömassat lähden katsomaan. Vaikka itsekin olen aikoinaan huoneeni seinillä Slashin kuvia pitänyt, oli suorastaan pettymys lukea, että tässä nyt olisi se kovasti etukäteen mainostettu ja hehkutettu "suuri nimi" sunnuntain esiintyjälistaan.

Kuten toukokuussa totesin, nyt on Ruisrockin JUHLAVUOSI. Tiedän, että taloustilanne on tiukka ja bändit ovat festarijärjestäjistä melkeinpä turhan kalliitta, mutta JUHLAVUOSI ei voi tulla järjestäjille yllätyksenä ja tätä vuotta varten olisi hyvin voitu kerätä pohjakassaa jo useamman vuoden ajan. JUHLAVUONNA esiintyjien pitäisi olla niin hyviä ja laadukkaita, ettei ketään surettaisi, vaikka festari menisi tämän jälkeen konkurssiin ja lopettaisi. Aina voitaisiin kuitenkin muistella festarin upeita hautajaisia. Nyt tuntuu pahasti siltä, että tällä surkealla The Baseballs-Lauri Tähkä-Vesa-Matti Loiri-humppalistalla Suomen vanhin ROCKfestivaali on tekemässä tappiota.

Toivottavasti tämä vuosi ei jää Ruisrockin viimeiseksi. Mutta minua ei pätkääkään haittaisi, jos tämä vuosi olisi viimeinen vuosi kun Vantaan festivaalit oy järjestää nämä festarit. Niin huonosti ovat Juhani Merimaa ja kumppanit vuosia näitä juhlia järjestänyt, että jopa minä osaisin mielestäni pitää tuotteestani parempaa huolta. Useana vuonna olen lähettänyt pitkän palautteen festareiden jälkeen järjestäjille, antanut parannusehdotuksia (joilla mielestäni jopa säästettäisiin rahaa!) ja yrittänyt osaltani kehittää ihan ilmaiseksi tätä minulle rakasta festivaalia, mutta ilmeisesti palautteeni on ohitettu edes sitä lukematta tai tarkemmin asioita miettimättä. Suoraa sanoen minulle on tullut tunne, ettei tällaiselle festarikävijän mielipiteelle anneta mitään arvoa.

Tänä vuonna en ole todistamassa Ruisrockin järjestelyjä, mutta aion tiedustelutietojeni avulla selvittää, vieläkö samat vanhat virheet on alueella toistettu. Ja kaikesta huolimatta yritän ehkä tänäkin vuonna lähettää palautetta ja antaa kehitysehdotuksia, jos vaikka Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi jopa Vantaan festivaalit oy olisivat valmiita panostamaan perinteiseen festivaaliin entistä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti