keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Suuri Oscar-spekulointi alkakoon

Aina tammikuun loppupuolella alan hermoilla Oscar-ehdokkaiden julkaisua. Onko ehdokkaiden joukossa omia suosikkielokuvia edelliseltä vuodelta? Montako elokuvaa joudun katsomaan ennen Oscar-gaalaa? Helmikuussa olo helpottuu, kun ehdokkaat viimein julkistetaan.

Tämän vuoden ehdokkaat julkistettiin eilen. Totta puhuen ensimmäinen asia, jonka aamulla tarkastin, oli Oscar-ehdokkaat. Listan nähtyäni alkoi tarkkaakin tarkempi elokuvien laskeminen: montako elokuvista olen nähnyt, mitkä elokuvat on ehdottomasti nähtävä ennen gaalaa ja monenko elokuvan Suomen ensi-ilta on vasta Oscar-gaalan jälkeen.

Varoitan jo nyt, että ennen maaliskuun 7. päivänä esitettävää gaalaa olen varmasti kirjoittanut tänne useita kommentteja elokuvista, näyttelijäsuorituksista ja älyttömiä arvailuja mahdollisista voittajista. Mutta Oscarit ovat minulle tärkeä asia ja suurta viihdettä.



Tänä vuonna katsottavia elokuvia taitaa olla noin kymmenen. Dokumentteja, lyhytelokuvia ja ei-englanninkielisiä elokuvia en edes yritä nähdä, mutta muuten yritän ahmia mahdollisimman monta ehdokaselokuvaa.

Ensi viikon torstaina Finnkinon teattereissa on taas Superpäivät. Olen varannut itselleni liput kolmeen elokuvaan, joten torstaini kuluu teatterisaleista toiseen juosten.

Huomenna kirjoittelen lisää ehdokkaista. Nyt taidan syventyä tarkastamaan, onko Nuori Victoria -elokuva ansaitusti ehdokkaana lavastuksesta, puvustuksesta ja maskeerauksesta.

kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti