maanantai 15. helmikuuta 2010

Soitetuimmat viikolla 6

Viime viikon soittetuimpien biisien listalta ei juuri tuoretta musiikkia löydy. Jos en olisi kuunnellut viime päivinä myös Sherlock Holmes -leffan soundtrackia, kovinkaan montaa tällä vuosituhannella tehtyä kappaletta en olisi viikon aikana kuullut.

Alkuviikosta kuuntelin aika paljon leffamusiikkia Oscar-projektini takia, mutta torstaina musiikin kuuntelu sai uuden suunnan. Leffateatterissa ennen elokuvan alkua soinut Republican Drop Dead Gorgeous -kappale kuulosti vuosien tauon jälkeen niin mahtavalta, että jo teatterissa olisi tehnyt mieli ruveta pomppimaan tuolilla ja laulamaan biisin mukana. Kotiin päästyä kappaletta olikin sitten pakko ruveta soittamaan toistolla toisen Republican hitin kanssa. Nämä biisit sitten suorastaan vaativat seurakseen 90-luvun brittirockin muita hienoja kappaleita.


Lista on tuttuun tapaan kuultavissa Spotifyn kautta, mutta tässä biisilista kirjallisessa muodossa:

Suede: Trash
Republica: Ready to Go
Guano Apes: Lords of the Boards
Ash: Oh Yeah
Catatonia: Mulder and Scully
Blur: Parklife
Kula Shaker: Govinda
JJ72: Oxygen
Powderfinger: My Happiness
Kent: Musik Non Stop
Republica: Drop Dead Gorgeous
Spice Girls: Say You'll Be There
Jefferson Airplane: Somebody to Love
Various Artists: Discombobulate
Georg Malmstén, Lajos ja Peppina: Jänöjussin mäenlasku


Discombobulate on Sherlock Holmes -leffan soundtrackilta poimittu kappale, joka elokuvassa soi mm. lopputekstien aikana. Biisi jäi tehokkaasti mieleeni. Muutenkin elokuvassa on sen verran hienoa musiikkia, että toivon sen tuovan leffalle parhaan musiikin Oscarin.

Jänöjussin mäenlasku ei ole minään vitsinä listalla. Ihan oikeasti kappaletta on ollut mukava kuunnella auringossa hohtavia hankia katsellessa ja laskiaista odotellessa. Kuunnelkaa, miten mahtava taustabändi levytyksessä on! Taustalla ei soi mikään tylsä syntikkatausta, vaan ihan kunnon ammattimuusikoista koottu yhtye. Niin paljon kuin viime vuosina levytettyä lastenmusiikkia on kehuttu, kyllä nämä vanhat lastenlaulut ovat edelleen aivan omaa luokkaansa.

Viettäkäähän hauskaa laskiaistiistaita huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti