torstai 14. toukokuuta 2009

Arviossa suuret rahoittajamaat ja Venäjä

Tässä vielä arviot suoraa finaaliin päässeistä viisuista. Numerot kertovat kappaleen esiintymisnumeron. Finaalissa on mukana siis 25 kappaletta, ja Suomi sai esiintymisnumeroksi 24, mikä on todella hyvä, koska loppupään esiintyjät ovat tietysti äänestyshetkellä paremmin mielessä. Mutta nyt arvioihin.

3. Ranska: Patricia Kaas - Et S'il Fallait Le Faire

Suurten rahottajamaiden viisumenestys ei viime vuosina ole olut kovinkaan kummoista. Nyt erityisesti Ranska ja Iso-Britannia ovat lähteneet kisaan kovien ammattilaisten turvin. Ranskan kappale vaan ei voisi olla enempää väärässä paikassa. Patricia Kaasin kappale on aivan samanlainen kuin hänen kaikki muutkin kappaleensa. Tai no, itse asiassa kappale on tavattoman tylsä, enkä pidä sen raskaasta tunnelmasta. Mutta veikkaisin tämän menestyvän hyvin ihan vain Kaasin maineen turvin.
3 pistettä

10. Venäjä: Anastasia Prikhodko - Mamo

Venäjän kappale vaikuttaisi siltä, ettei maa halua toista euroviisuvoittoa peräkkäin. Tai no, lähinnä ajattelen näin siksi, etten itse erityisesti pidä tästä haikean melankolisesta kappaleesta. Itse asiassa tämä tulee luultavasti keräämään hyvin pisteitä, koska niin monet Itä-Euroopan maat (joihin Suomi tässä ehdottomasti lasketaan mukaan) pitää tällaisista kappaleista. Mutta minä kaipaan jotain vauhdikkaampaa ja iloisempaa meininkiä!
2 pistettä

17. Saksa: Alex Swings Oscar Sings! - Miss Kiss Kiss Bang

No niin, tässä on sitä reippaampaa menoa! Biisi ei ehkä ole maailman ihmeellisin, mutta esikatseluvideo oli ainakin tehty hyvin ja kappale on tarttuva. Ja pidän tavattoman paljon myös biisin suomennoksesta (lukekaapa biisin tekstitykset!), jossa Miss Kiss on käännetty neiti Suukkoseksi.
3,5 pistettä laululle ja bonuspiste kääntäjälle.

23. Iso-Britannia: Jade Ewen - It's My Time

Brittien viisumenestys viime vuosina on ollut olematonta. Viime vuoden jälkeen oli selvästi nähtävissä, että britit ovat kyllästyneet jumbosiojen valloittamiseen, joten täksi vuodeksi kisaan haluttiin vakavastiotettava, kunnon musiikkikappale. Laulun on säveltänyt itse Sir Andrew Lloyd Webber, ja melko tunnistettavaa Webberiä tämä kappale onkin. Harmi vain, että biisi kuulostaa tylsältä tilaustyöltä. Ei tällä kappaleella voittoa napata, mutta uskoisin brittien saavuttavan vuosikymmenen parhaimman viisusijoituksensa.
3 pistettä

25. Espanja: Soraya - La Noche Es Para Mi

Espanjan biisin on tehnyt ruotsalaiset. Aavistin asian jo ennen kuin olin nähnyt kappaleen tekijälistan. Niin ruotsalaista takuuvarmaa työtä tämä on. Mutta valitettavasti se tekee tästä myös melko tavallisen viisukappaleen. Lisäksi esikuunteluissa biisi soitettiin brittiballadin perään, jolloin se tuntui virkistävän vauhdikkaalta. Finaalissa biisi tulee heti Waldon tulishown jälkeen, joten aivan yhtä iskevältä tämä ei välttämättä lauantaina tunnu kuin esikatseluissa. Ammattitaidolla tehdylle biisille kuitenkin 3,5 pistettä.

Ja siinä sitten oliki arvioituna kaikki tämän vuoden kappaleet. Huh, millainen urakka! Kuinka paljon sitä onkaan taas kerännyt päähänsä pientä viisunippelitietoa!

Nyt tämä tyttö alkaa valmistautua Aatuun. Loppuviikosta luvassa vielä juttua ainakin viikon keikkakokemuksista ja tietysti euroviisufinaalista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti