keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Kadonnut muistikirja

Olen mestari kadottamaan tavaroita, mutta erityisen lahjakas olen hukkaamaan muistikirjani. Minulla pitäisi olla erillinen muistikirja, johon kirjoitan, minne olen jättänyt oikean muistikirjani, jotten joutuisi tuhlaamaan vähiä rahojani uusien muistikirjojen ostamiseen.

Jossain pienen asunton syövereissä on hukattuna nopeasti laskettuna ainakin viisi pientä muistikirjaa. Yhdessä näistä, siinä viimeisimmässä, on kirjoitettuna blogitekstien ideoita ja kaiken maailman muidenkin juttujen aihioita. Toivon todella, että muistikirja tulee vastaan seuraavassa siivouksessa, sillä ajatus siitä, että muistikirja on jonkun vieraan ihmisen käsissä tuntuu todella ahdistavalta. Toisaalta voin lohduttautua sillä, ettei omituisista muistiinpanoistani vieras ihminen saa juurikaan selvää.

Onneksi en ole vielä niin hajamielinen, ettenkö pystyisi palauttamaan mieleeni isoa osaa juttuideoistani. Muistikirjan kadottamisesta seurannut kiukku kuitenkin aiheutti niin suuren turhautumisen, etten ole kyennyt viime viikkoina kirjoittamaan mitään blogiin. Nyt olen kuitenkin tehnyt paluun tänne. Viikonloppuna kirjoittelen ainakin parista uudesta levystä ja hienosta elokuvasta. Toivon mukaan muistikirjakin olisi silloin jo löytynyt :)

2 kommenttia:

  1. Tuli heti mieleen tästä teksistä Jortikan legendaarinen "varaluistimien varaluistimet".

    Toivottavasti muistikirja on löytynyt, joidenkin ajatusten kun kuitenkin soisi varmasti pysyvän omana.

    Musiikkiuutiset kootusti - Kookas

    VastaaPoista
  2. Muistikirja on onneksi löytynyt. Oli luiskahtanut kirjahyllyssä muiden kirjojen taakse piiloon.

    Oli kyllä melkoinen helpotus huomata, ettei kirja ollut päätynyt vieraisiin käsiin. Vaikka muistikirjaan en koko elämääni kirjoitakaan ylös, en halua jonkun tirkistelevän elämääni vaikkapa kauppalistojen pohjalta. Lisäksi muistikirjaan tulee kopioitua mm. lehtitekstien virheitä tai kiinnostavaa nippelitietoa. Kirjassa on myös kaunokirjallisten tekstien pätkiä, yksittäisiä repliikkejä ja muuta päässä pyörivää sälää. Harmi vaan, että parhaat jutut ponnahtavat mieleen tai esiin juuri silloin, kun muistikirja ei ole lähistöllä, vaan on kadonneena tai unohtuneena jonnekin. Kännykän kalenteriin tai tekstiviesteihin onneksi saa jotain juttuja merkittyä tarvittaessa ylös, mutta esim. piirtää sinne ei voi.

    VastaaPoista