tiistai 25. syyskuuta 2012

Have Fun.

Keväällä 2010 etsin Spotifysta True Bloodin lopputeksteissä soinutta Walking the Dog -biisiä. Etsimäni Rufus Thomasin biisin jälkeen soittoon lähti vahingossa toinen samanniminen kappale. Tämä toinenkin Walking the dog -biisi kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että oli pakko tarkastaa koneelta, kuka mahtoi olla kappaleen esittäjä. Yhtyeen nimi ei soittanut päässä kelloja, joten oli siis googleteltava selville, mikä yhtye tämä Fun. mahtoi olla.



Nykyisin Google antaa pelkällä Fun.-hakusanalla ensimmäiseksi tulokseksi oikean bändin Wikipedia-sivun, mutta voin vannoa, että keväällä 2010 hakusanoja täytyi tarkentaa, ennen kuin tietoa etsimästäni yhtyeestä alkoi löytyä. Huhtikuussa 2010 fun. oli newyorkilainen bändi, jonka Aim and Ignite -debyyttilevy oli edellisenä syksynä julkaistu Amerikassa, mutta Suomessa bändiä ei tuntunut tuntevan juuri kukaan. Syksyllä 2012 tilanne on toinen. Lähes päivälleen vuosi sitten fun. julkaisi Amerikassa We Are Young -singlen, joka pikkuhiljaa paisui melkoiseksi hitiksi päätyen soimaan Suomenkin radiotaajuuksilla tiuhaan tahtiin.



Tai ehkä joku sentään Funin Suomessakin tunsi jo keväällä 2010. Ehkä joku muukin piilotteli bändiä omana löytönä, josta ei halunnut muille kertoa. Vaikka kahden ja puolen vuoden takaisessa Huhtikuun lopun biisejä -postauksessa bändin soittolistani kappalelistalla mainitsinkin, muistan jostain syystä ajatelleeni, että tätä bändiä en halua muiden kanssa erityisemmin jakaa, koska tässä on MINUN bändini.

Tänä iltana fun. ei kuitenkaan ole minun bändini. Ei sillä, ettenkö bändistä edelleenkin pitäisi, mutta tänään fun. on  ennen kaikkea kaikkien niiden onnekkaiden, jotka pääsevät katsomaan yhtyen keikkaa Helsingissä. Kun fun. myöhemmin tänään nousee lavalle, minä en ole keikkaa näkemässä vaikka haluaisin. Kun pari vuotta on toivonut näkevänsä bändin livenä, kyllä tämä Turussa kököttäminen pännii. Minulle paras lääke pettymykseen taitaa olla vanhojen soittolistojen kuuntelu ja todellisuuspako kevääseen 2010, mutta jos juuri sinä olet Helsingissä, ja jostain kumman syystä näet tekstini nyt tuoreeltaan, kehotan kulkemaan kohti The Circusta. Käsittääkseni illan keikalle vielä jokunen lippu on saatavilla. Ja jos keikalle pääset, niin pidähän hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti